Naantalin voimalaitos ja Orikedon jätteenpolttolaitos myyty

Turun Seudun Maakaasu ja Energiatuotanto teki kymmenien miljoonien arvoiset laitoskaupat ja muuttui "oikeaksi tuotantoyhtiöksi".

energia
Turun Orikedon jätteenpolttolaitos
Turun Orikedon jätteenpolttolaitosPetra Ristola / Yle

Turun Seudun Maakaasu ja Energiatuotanto (TSME) on toteuttanut vuosi sitten tehdyn osakassopimuksen laitoskaupat.

Keskiviikkona allekirjoitetuilla kauppakirjoilla Fortumin Naantalin voimalaitos rakennuksineen ja maa-alueineen sekä Turku Energian Orikedon jätteenpolttolaitos ja biokattilalaitos ja Kakolan lämpöpumppuyksikkö siirtyvät Turun Seudun Maakaasu ja Energiatuotannon omistukseen.

Osakassopimuksen mukaisesti Naantalin voimalaitoksen osalta kauppahinta on 73,8 miljoonaa euroa ja Turku Energialta ostettavien laitosten osalta 42,4 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Tapani Bastman sanoo, että TSME muuttuu nyt oikeaksi tuotantoyhtiöksi.

- Tämä on tärkeä signaali myös kaikille sidosryhmille ja helpottaa TSME:n pitkän tähtäimen investointien ja biopolttoaineiden hankinnan kehitystyötä. Suunnitteilla olevan uuden voimalaitoksen ja sen tarvitseman biopolttoainemäärän hankinta on sinänsä iso haaste, Bastman jatkaa.

Turku Energian toimitusjohtaja Risto Vaittinen sanoo, että osakkuusyhtiön kautta Turku Energian omavaraisuus sähkön ja lämmön tuotannosta kasvaa. Hän arvioi, että omavaraisuuden kasvu auttaa pitämään energian hinnan kilpailukykyisenä.