Koe uusi yle.fi

Kotkan murhatutkinnassa pidätys

Kotkan Marinmäessä 15. marraskuuta tapahtuneen henkirikoksen tutkinnassa on pidätetty nuori kymenlaaksolainen mies. Poliisi harkitsee vangitsemisvaatimuksen jättämistä Kymenlaakson käräjäoikeuteen.

Kotimaa
Poliisiauto liikkeellä murhapaikalla Marinkylässä Kotkassa.
Juha Korhonen / Yle

Kotkan Marinmäessä 15.11. tapahtuneen henkirikoksen tutkinnassa on maanantaina pidätetty nuori kymenlaaksolainen mies. Miestä epäillään murhasta.

- Tutkinta on kesken, mutta syytä epäillä -kynnys on ylittynyt, sanoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Kimmo Huhta-aho keskusrikospoliisista.

Huhta-ahon mukaan tapaukseen on tulossa myös muita rikosnimikkeitä. Tutkinnallisista syistä pidätetystä ei voida antaa tarkempia tietoja.

Poliisi harkitsee vangitsemisvaatimuksen jättämistä Kymenlaakson käräjäoikeuteen. Pidätys pohjautuu poliisin omaan esitutkintaan, josta vastaavat Keskusrikospoliisi ja Kymenlaakson poliisilaitos.

Vuonna 1952 syntynyt mies surmattiin Kotkan Marinkylässä marraskuun puolessa välissä. Poliisin mukaan uhri ja epäilty eivät olleet ainoat paikalla olleet henkilöt tapahtuma-aikaan.

Voimakkaat inhimilliset syyt sekä tutkintataktiset syyt estävät kuitenkin poliisin mukaan avaamasta asiaa enempää. Tekotapaa on kuvailtu erityisen julmaksi, mutta sen yksityiskohtia ei tässä vaiheessa kerrota.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Hiukkaskiihdyttimet

Ensimmäisenä kohteena roomalaispatsaat

Louvren museon kellarissa pommitetaan muinaisia taideteoksia entistä ehommalla hiukkaskiihdyttimellä

Metro

Henkilöstön mukaan länsimetron ohjaamossa puutteita – toimitusjohtaja lupaa muutoksia

Ulkomaat

Suru ja viha valtasivat sukellusvenemiehistön omaiset Argentiinassa

Urheilu

Rajua tekstiä huippuhiihtäjän suusta – "Lajistamme on tullut Mikki Hiiren kerhotalo"