Keräset Hyrynsalmelta juhlivat itsenäisyyttä Linnassa

Hyrynsalmelainen rakennusmies Raino Keränen ei ollut uskoa todeksi, että hänet puolisoineen kutsuttiin juhlimaan itsenäisyyspäivänä Suomen tasavallan presidentin vastaanotolle. Juhliin pariskunta lähtee iloisella mielellä.

Linnan juhlat
Hyrynsalmelaiset Tarja ja Raino Keränen.
Harri Nousiainen / Yle

Raino Keränen kertoo, että kutsu Linnan juhliin tuli yllätyksenä.

- Rakennusmies yllättyi 100 - 0, että tällainen huomionosoitus tuli. Kun kutsusta tuli ennakkoilmoitus, niin mieli meni vuoristorataa. Kun kultakirjaiminen kutsu tuli, niin uskottava se oli, Raino muistelee juhlien aattona Kajaanissa.

Kun kutsusta tuli ennakkoilmoitus, niin mieli meni vuoristorataa.

Raino Keränen

Kirjeessä luki: "Kutsu Suomen tasavallan presidentiltä".

- Kutsussa ohjeistetaan juhliin pukeutumiseen ja annetaan kellonaika, jona tullaan paikalle, Raino paljastaa ja kertoo, että Keräset ovat kättelyvuorossa kello 19.10 jälkeen.

Keräset hakivat kajaanilaisesta pukuliikkeestä Rainolle frakin ja juhlakengät ennen keskiviikkoista lentomatkaa Helsinkiin.

Hieno tilaisuus, merkittävä kutsu

Raino ja Tarja eivät jännitä juhlaa, vaan lähtevät vastaanotolle iloisella ja positiivisella mielellä.

- Tämä on merkittävä huomionosoitus perustyötä tekevälle palkansaajalle, ja se osui meille. Se on valtakunnan ykkösjuhla, ja hieno tilaisuus, Raino tunnelmoi.

Keräset aikovat paikan päällä nauttia juhlapöytien antimia ja maistella myös sitä kuuluisaa boolia.

- Olemme rouvan kanssa harjoitelleet tanssimista 30 vuotta, että todennäköisesti käymme muutamat valssit ainakin pyörähtämässä.