Alavus kosiskelee uusia asukkaita

 Alavus houkuttelee uusia asukkaita Sydänmaalle ja Töysän keskustaan. Yleensä seutukunnan uudet asukkaat ovat pakkautuneet Alavuden kaupungin keskustaan ja Tuurin kauppakeskuksen kulmille. Alavudella kaupungin investointeihin menee ensi vuonna noin 7 miljoonaa euroa. Velkamäärä pysyy kuitenkin maltillisena eli per asukas se jää hieman yli 2000 euron.

Alavus
Alavuden keskusta
Uusia asukkaita halutaan myös Alavuden keskustan ulkopuolelle.Pasi Takkunen/Yle

Alavudella on perinteisesti pidetty lainamäärä kuntien keskitason tuntumassa. Uuden Alavuden eli Alavuden kaupungin ja Töysän kunnan yhdistymisen jälkeisessä ensimäisessä yhteisessä budjetissa lainamäärä on 2114 euroa per asukas.

- Se on meillä ehdoton tavoite ja siinä myös pysytään. Tätä emme helpolla ylitä, vakuuttaa kaupunginjohtaja Pekka Ala-Mäenpää.

Sydänmaan ja Töysän keskustan ilmettä kehitetään

Uusia asukkaita kaupunki haluaa muun muassa Sydänmaalle ja Töysän keskustaan.

- Viime vuosina uudet asukkaat ovat asettuneet lähinnä Alavuden keskustaan ja Tuurin kauppakeskuksen alueelle. Mutta meidän yhteinen tavoite oli lisätä väkilukua tulevina vuosina ja se tarkottaa, että myös muiden alueiden houkuttelevuutta on parannettava, lisää Ala-Mäenpää.

Töysän keskustan ja Sydänmaan houkuttelevuutta lisätään aktiivisella maankäyttöllä, maanhankinnalla, kaavoituksella sekä positiivisella viestinnällä uudesta kunnasta. Alavus investoi ensi vuonna noin 7 miljoonalla eurolla, rakentamalla muun muassa päiväkodin ja kevyen liikenteen väyliä.