Vexi Salmelta tilattiin Sydämeeni joulun teen -tyylinen klassikko

Tilasin juhlaan uuden joululaulun mielessäni uusi Sydämeeni joulun teen kaltainen klassikko, sanoo Hämeenlinnan itsenäisyyspäivän juhlaan järjestänyt Erkki Korhonen.

viihde
Pienen pieni ihminen-laulun nuotit
Uuden joululaulun tekijät Jukka Salminen ja Vexi Salmi halusivat lahjoittaa teoksensa yleisölle. Siksi siitä jaettiin nuotit ja sanat samantien julkisuuteen.Hämeenlinnan kaupunki

Hämeenlinnan kaupungin itsenäisyyspäiväjuhlassa Ritarihallissa julkaistiin torstaina Vexi Salmen sanoittama ja Jukka Salmisen säveltämä uusi joululaulu Pienen pieni ihminen.

Se esitettiin juhlassa ensimmäistä kertaa julkisesti. Siihen asti laulua pidettiin salassa, sen olivat saaneet vain juhlassa esiintyvät kuorot harjoiteltavakseen. Laulun sanat ja sävel jaettiin myös medioille.

- Tilasin juhlaan uuden joululaulun mielessäni uusi ”Sydämeeni joulun teen” kaltainen klassikko, kertoo järjestäjän, Sibelius Celebrationsin, johtaja Erkki Korhonen tiedotteesaan.

Hämeenlinnan itsenäisyysjuhlassa esiintyi reilu 200 harrastajaa kuorolaisista ja jääkiekon pelaajiin, Panssarisoittokunta sekä Flying Circus. Juhlaa olivat tekemässä myös Ritva Oksanen, Otto Kanerva, Vexi Salmi ja Jukka Salminen.

Tänä vuonna 70-vuotisjuhliaan viettänyt sanoittaja Vexi Salmi on kotoisin Hämeenlinnasta, mutta hän asuu Helsingissä.