BBC: Venäläinen tv-toimittaja ammuttiin Pohjois-Kaukasuksella

Surman on tulkittu olevan varoitus muille journalisteille. Alue on Venäjän levottominta seutua.

Ulkomaat

Venäläinen 26-vuotias televisiotoimittaja Kazbek Gekkijev on ammuttu Pohjois-Kaukasuksella Kabardi-Balkarian tasavallan pääkaupungissa Naltsikissa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Gekkijev työskenteli uutistenlukijana valtiollisen tv-yhtiön paikalliskanavalla.

Gekkijev oli palaamassa kotiin keskiviikkona illan tv-lähetyksen jälkeen, kun kaksi miestä lähestyvät häntä kadulla. Silminnäkijöiden mukaan miehet varmistivat pikaisesti Gekkijevin ammatin sekä henkilöllisyyden ja ampuivat hänet.

Venäjän asiaa tutkivan komitean mukaan surma oli varoitus muille toimittajille, jotka raportoivat alueen taisteluista.

Ihmisoikeusaktivistit ovat raportoineet väkivallasta ja surmista, jotka ovat kohdistuneet venäläisten viranomaisten väärinkäytöksiä tutkiviin journalisteihin. Gekkijevin surma ei kuitenkaan näytä sopivan tähän kuvaukseen.

Gekkijevin työnantajan mukaan kanavan toimittajat ovat saaneet tappouhkauksia islamisteilta, mutta Gekkijev itse ei ollut koskaan raportoinut islamisteihin liittyvistä levottomuuksista.

Torstaiaamuna Kabardi-Balkarian varaliikenneministeri haavoittui pommi-iskussa Naltsikissa.

Toimittajiin kohdistuneet hyökkäykset ovat yleistyneet Venäjällä viime vuosina. Pohjois-Kaukasus on Venäjän levottominta seutua, jossa maan turvallisuusjoukot taistelevat islamistien kapinointia vastaan.