Washington laillisti marihuanan

Ihmisiä kerääntyi eri puolille osavaltiota juhlistamaan uutta lakia. Uuden lain mukaan täysi-ikäinen henkilö saa pitää hallussaan pienen määrän marihuanaa omaa käyttöä varten.

Ulkomaat
Kannabiskasvin lehtiä.
Peter Dasilva / EPA

Washingtonin osavaltio Yhdysvalloissa on laillistanut marihuanan. Lain voimaantulon jälkeen ihmisiä kokoontui eri puolilla osavaltiota polttelemaan pilveä ja juhlistamaan uutta lakia. Esimerkiksi Seattlen kaupungissa lakimuutosta juhli Space Needle -tornin edustalla noin 200 ihmistä. Lain mukaan tämä ei kuitenkaan ole sallittua: Marihuanaa ei saisi edelleenkään käyttää julkisilla paikoilla.

Uuden lain mukaan täysi-ikäinen henkilö voi pitää hallussaan pienen määrän marihuanaa yksityistä viihdekäyttöä varten. Käytön pitäisi tapahtua yksityisissä tiloissa. Julkisilla paikoilla polttelusta seuraa sakkorangaistus. Ainakaan Seattlessa poliisi ei kuitenkaan heti puuttunut aamuöisiin ulkoilmajuhliin.

Washingtonin lisäksi myös Coloradon osavaltio on päättänyt laillistaa marihuanan. Siellä laki tulee voimaan ensi kuussa. 18 osavaltiota on aikaisemmin laillistanut kannabiksen lääkekäytön.

Lähteet: AFP, Reuters