1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. oopperat

Verdi, Wagner ja venäläisvieraat oopperajuhlien vetonaulat

Ensi kesän Savonlinnan Oopperajuhlien liput käyvät kaupaksi erittäin hyvin yleisestä taloustilanteesta huolimatta. Joulun markkinointikampanja on vasta alkanut, mutta myynti on jo selvästi viime vuotta edellä. Olavinlinnassa nähdään kesällä seitsemän oopperateosta, yksi suuri konsertti ja Timo Mustakallio -laulukilpailu.

oopperat
Savonlinnan Oopperajuhlien festivaalijohtaja Jan Strandholm
Ensi kesän ennakkomyynti saa Savonlinnan Oopperajuhlien festivaalijohtaja Jan Strandholmin hymyilemään.Paavo Koponen / Yle

Suosituin ooppera ensi kesän ennakkomyynnissä on Verdin "La Traviata". Teosta ei ole ennen esitetty Olavinlinnassa ja lipuista on varattu jo pitkälti yli puolet. Muidenkin oopperoiden lipuista on varattu jo kolmannes. Muut omat tuotannot ovat Wagnerin ”Lohengrin” , Verdin "Macbeth", Saint-Saënsin ”Samson et Dalila”, sekä Kyllösen "Norppaoppera".

- Ensi kesä näyttää fantastiselta. Ohjelmisto herättää paljon kiinnostusta ja me saamme siitä myös paljon palautetta. Se on erittäin hyvässä balanssissa. Siellä on Wagnerin Lohengrin, mutta on myös paljon Verdiä. Näillä herroilla on 200-vuotis juhlavuodet ensi vuonna ja La Traviata on meidän suuri ensi-ilta. Se kiinnostaa ihmisiä todella paljon, kertoo festivaalijohtaja Jan Strandholm.

Venäläisvierailu kiinnostaa yleisöä

Poikkeuksellista on vierailevan oopperaseurueen ennakkosuosio. Vierailija on pietarilainen Mihailovski -teatteri. Ohjelmassa on Verdin Naamiohuvit ja Tsaikovskin Jevgeni Onegin. Lipuista on mennyt jo nelisenkymmentä prosenttia.

On myös tämä Mihailovskin vierailu, kuuma ooppera, joka tule Pietarista vierailemaan. Kun olen puhunut eri maiden oopperanjohtajien kanssa, niin he kaikki sanovat samaa. Mihailovski on nouseva nimi Venäjällä ja tulee näyttämään Tsaikovskin Jevgeni Oneginin ja Verdin Un ballo in mascheran. Siitä tulee kova juttu ensi kesänä, sanoo Jan Strandholm.

Kesän suuri konserttiteos on Giuseppe Verdin Requiem. Sen johtaa Leif Segerstam. Timo Mustakallio -laulukilpailu pidetään aivan juhlien alussa, 6. ja 7. heinäkuuta.

Lue seuraavaksi