yle.fi-etusivu

Uudelta paloasemalta pinkaistaan nopeammin paikalle

Päijät-Häme on saamassa kauan kaivatut paloasemansa. Uudet tilat parantavat lähtövalmiutta, kun koko kalusto mahtuu saman katon alle.

Kotimaa
Heinolan paloasemalla autot ovat vieri vieressä.
Kristiina Lehto / Yle

Heinolan uuden paloaseman rakennustyöt ovat jo kovassa vauhdissa, ja Lahdessa rakentaminen alkaa ensi vuoden alussa. Palomestari Jari Vornanen on Heinolaan rakentuvasta paloasemasta mielissään.

- Hyvältähän se tuntuu, kun 1970-luvun puolivälistä asti on kaivattu lisätilaa, ja nyt se vihdoin ja viimein toteutuu, Vornanen iloitsee.

Uusien tilojen odotetaan valmistuvan ensi kesän loppuun mennessä. Siihen saakka Heinolan paloasemalla tuskaillaan tuttujen ongelmien kanssa.

- Todellakin ahtaat ja epäkäytännölliset tilat. Ne on suunniteltu aikanaan 50-luvun autoille, ja tämän päivän autot ovat ihan eri kokoluokkaa. Lisäksi osa kalustostamme on 30 metrin päässä paksujen rautaovien takana, ja sieltä kaluston hakeminen viivästyttää aina meidän lähtövalmiuttamme, Jari Vornanen moittii.

Kaluston hakeminen viivästyttää aina meidän lähtövalmiuttamme.

Jari Vornanen

Myöskään Lahden paloaseman nykyiset tilat eivät vastaa työn vaatimuksia. Vanha paitatehdas remontoitiin paloaseman käyttöön 50-luvun lopulla, ja ratkaisun piti olla väliaikainen.

- Sitä ei ole tehty paloasemaksi, ja ne tilat ovat epäkäytännölliset ja vanhat. Aika on tehnyt tehtävänsä ja uusi on aina uusi, toteaa pelastuspäällikkö Veli-Pekka Niemikallio.

Mikäli rakentaminen sujuu aikataulussa, uudelle paloasemalle muutetaan Lahdessa viimeistään vuoden 2015 alussa.

Saman katon alla kommunikointi pelaa

Suuremmat tilat helpottavat miehistön jokapäiväistä työntekoa.

- Möysän kaksi rakennusta ja hallinnon tilat menevät saman katon alle. Kyllä se kommunikointi ja kanssakäyminen paranee väkisin silloin, kun ollaan yhteisissä tiloissa ja nähdään päivittäin, huomauttaa Veli-Pekka Niemikallio.

Siitä on joka suuntaan nopeampi lähteä.

Veli-Pekka Niemikallio

Ennen kaikkea uudet paloasemat parantavat asukkaiden turvallisuutta.

- Toimintavalmiudet molemmin puolin paranee. Heinolan etelään suuntaava reitti nopeutuu. Moottoritien läheisyys mahdollistaa nopeammat lähdöt myös pohjoiseen. Lahdessa vastaavasti on siinä Mannerheiminkadun varrella, niin siitä on joka suuntaan nopeampi lähteä, sanoo Niemikallio.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Hiukkaskiihdyttimet

Ensimmäisenä kohteena roomalaispatsaat

Louvren museon kellarissa pommitetaan muinaisia taideteoksia entistä ehommalla hiukkaskiihdyttimellä

Metro

Henkilöstön mukaan länsimetron ohjaamossa puutteita – toimitusjohtaja lupaa muutoksia

Ulkomaat

Suru ja viha valtasivat sukellusvenemiehistön omaiset Argentiinassa

Urheilu

Rajua tekstiä huippuhiihtäjän suusta – "Lajistamme on tullut Mikki Hiiren kerhotalo"