Suomalaismallit pukeutuvat Chaneliin

Helsingissä avattu valokuvanäyttely Northern Women in Chanel esittelee muotitalo Chanelin luomuksia. Valokuvagalleria Laboratoryn näyttelyssä Chanelin vaatteissa nähdään pohjoismaiden huippumalleja.

kulttuuri
Kirsi Pyrhönen Northern women in Chanel -sarjan kuvassa.
Kirsi Pyrhönen Northern women in Chanel -sarjan kuvassa.Peter Farago ja Ingela Klemetz-Farago

Helsinkiläisessä valokuvagalleria Laboratoryssä avattu näyttely esittelee muotikuvia, joissa poseeraavat muun muassa huippumallit Suvi Koponen ja Kirsi Pyrhönen. Heidät on kuvattu Karl Lagerfeldin Chanelille suunnittelemissa Haute Couture ja Prêt-à-Porter-luomuksissa. Saksalainen Karl Lagerfeld on muotitalon pääsuunnittelija.

Huippumallit on ikuistanut ruotsalainen valokuvaaja Peter Farago sekä stylisti Ingela Klemetz-Farago. He työskentelivät Chanelille vuosina 2010 ja 2011. Näyttelyssä on esillä lähes 100 muotivalokuvaa.

-Meillä oli tämä kuvausidea monta vuotta. Halusimme näyttää pohjoismaisen kauneuden maailmalle. Mielestämme Chanelin mallisto sopii hyvin skandinaaviseen luontoon ja vaatteet ovat kauniita tässä ympäristössä, Ingela Klemetz-Farago toteaa.

Chanel on maailmankuulu ranskalainen muotitalo, jonka perusti 1900-luvun alussa Gabrielle "Coco" Chanel. Muotitalo tunnetaan vaatteiden lisäksi kosmetiikasta ja koruista.

Näyttely Northern Women in Chanel on avoinna 27.1.2013 saakka.