1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Detria

Detria on vuoden rovaniemeläinen yritys

Rovaniemen vuoden yritys 2012 on Detria Oy. Rovaniemen yrittäjät palkitsi luontaiskosmetiikka- ja hoitotuotteiden valmistajan yrittäjäjuhlassaan lauantaina.

Detria
Tenho Pitkänen
Lappi on hylännyt vanhan kansanlääkintänsä. Niinpä Tenho Pitkänen etsii luonnonhoitojen tuntijoita Vienan Karjalasta.Tapani Niemi

Detria Oy valmistaa kosmetiikkaa ja hoitotuotteita lappilaisista yrteistä, yhdistäen uutta tutkimustyötä ja kansanparannusperinnettä, kertoo yrityksen internet-sivusto. Yritys on perustettu vuonna 1996. Detria on alallaan Suomen suurin ja sen liikevaihto on noin 2,5 miljoonaa euroa vuodessa.

Aiemmin Detrialle on myönnetty Lapin INNOSUOMI 2003 -palkinto ja Maakunnan Menestyjä -tunnustukset vuosina 2004 ja 2005. Myös yrityksen tuotteita on palkittu.

Rovaniemen yrittäjät palkitsi juhlassaan myös pitkäaikaisia yrittäjiä yrittäjäristein. Timanttisen ristin 30-vuoden yrittäjäurasta saivat isännöitsijä Eero Lantto, toimitusjohtaja Teuvo Särkelä ja yrittäjä Teuvo Tarkiainen.

Kultaisen ristin, 20 vuoden tunnustuspalkinnon, saivat parturi-kampaaja Hannele Aavikko, yrittäjä Heimo Flinck, tuottaja Jouko Kulppi, kauppias Ari Ollakka, toimitusjohtaja Risto Suutari, varatuomari Matti Torvinen sekä HTM-tilintarkastaja Veikko Vaarala. Kymmenen vuoden yrittäjäurasta hopeisen ristin saivat yrittäjä Anne Flinck, yrittäjä Antti Stenberg sekä toimitusjohtaja Hannu Tapio.

Lue seuraavaksi