EK:n Kokkila olisi valmis alentamaan palkkoja

Elinkeinoelämän keskusliitto haluaa unohtaa puheet palkankorotuksista tulevissa työehtoneuvotteluissa. Liitto haluaa neuvotteluihin alakohtaisesti, koska eri alojen toiveet ja tarpeet ovat niin erilaiset.

talous
Ilpo Kokkila.
Ilpo Kokkila Ylen Ykkösaamussa lauantaina.Yle

Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kokkila peräänkuuluttaa ammattiyhdistysliikkeeltä malttia ja vastuullisuutta tulevissa palkkaneuvotteluissa.

- On vaikea käyttää sellaista sanaa kuin palkankorotus, koska näyttää siltä, että tiukan linjan kanssa joudutaan elämän ja palkkoja pitäisi mieluimmin laskea kuin nostaa, Kokkila totesi Ylen TV1:n Ykkösaamussa.

Kokkilan mukaan erityisen vaikean paikan eteen joutuu ay-liike, kun päätökset pitää tehdä nykyisen tiukan paikan edessä.

- Toivottavasti kaikki ymmärtävät sen, että nyt ei ole aika ajaa omia etuja.

Hänen mukaansa nyt pitää katsoa asioita kokonaisuuden kannalta ja sitä, miten pystytään pitämään ihmisiä töissä ja työpaikalla.

- Pitää saada meidän kilpailukyky takaisin sille raiteella, missä se on joskus ollut, hän jatkaa.

Myös Ylen Aamu-tv:ssä lauantaina vieraillut Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen tukee Kokkilan näkemystä tulevista palkkaneuvotteluista.

Vanhanen sanoo, että työtä on valunut korkeiden kustannusten takia maailmalle ja Suomen kilpailukyky on sen takia vaarassa.