Kotikatu-fani: "Eroahdistus tulee"

Tv-sarja Kotikadun fanit kokoontuivat lauantaina Ylen Isoon Pajaan katsomaan sarjan viimeisen lähetyksen. Monet fanit ja sarjan tekijät olivat haikealla mielellä.

Kotimaa
Kotikatu-fanit Ylen Isossa Pajassa
Kotikatu-fanit Isossa PajassaYle

Suomen pitkäaikaisin tv-draamasarja Kotikatu nähtiin lauantaina viimeistä kertaa televisiossa, kun sarjan viimeinen jakso näytettiin uusintana.

Viitisensataa Kotikatu-fania eri puolilta Suomea kokoontui Ylelle katsomaan lähetystä yhdessä sarjan tekijöiden kanssa. Nurmijärveläinen Juha Viinikanoja on katsonut lähes jokaisen jakson sarjasta, jota tehtiin yli 17 vuotta.

- Ensimmäiseltä tuotantokaudelta jäi yksi jakso katsomatta. Sen katselin boxilta myöhemmin. Rauhalan tuotantokaudella saattoivat jäädä jotkut jaksot vähän hataralle, mutta olen seurannut niitä Yle Areenasta, Viinikanoja kertoo.

Myös helsinkiläinen Liisa Niekka on todellinen fani. Hän on vilahtanut Kotikadussa pienissä avustajan rooleissakin. Korvaavaa sarjaa on hänen mielestään vaikeaa löytää tilalle.

- Tulee varmasti eroahdistus jollakin tasolla, Niekka toteaa.

"Kotikatu kosketti alusta alkaen"

Kotikatu vetäisi Liisa Niekan mukaansa alusta lähtien.

- Se kosketti minua alusta alkaen jollain tavalla. Siinä on tuttuja elementtejä, Niekka sanoo.

Juha Viinikanojan mielestä Kotikatu erottui muista draamasarjoista.

- Hyvät näyttelijät. Ja tarina meni eteenpäin kaiken aikaa, Juha Viinikanoja sanoo.

Kotikadun näyttelijöillä tunteet pinnassa

Myös moni Kotikadun näyttelijöistä oli lauantaina haikealla mielellä, kun he seurasivat Ylen Isossa Pajassa Kotikadun viimeistä lähetystä. Eeva Mäkimaata sarjassa näytellyt Lena Meriläinen oli sarjassa mukana alusta loppuun.

- Kuvauksethan ovat loppuneet jo 26. lokakuuta, mutta nyt kun täällä ovat kaikki fanit ja todellakin ihan vihonviimeinen Kotikatu tulee televisiosta, niin kyllä se vetää haikeaksi, Meriläinen sanoo.

Myös Hannes Luotolana Kotikadussa esiintynyt Risto Autio oli mukana sarjan alussa ja palasi tauon jälkeen takaisin.

- Omasta työurastakin reilusti yli puolet on mennyt tässä. Kun välillä olin poissa ja tulin takaisin, niin kyllä se oli kuin kotiin olisi tullut, Autio sanoo.