Hyppää sisältöön

Suomalaisille flamencon huippupalkinto Madridissa

Suomalainen tanssiryhmä Compañia Kaari Martin on voittanut maailman merkittävimmän koreografiakilpailun flamencossa. Ryhmä palkittiin surrealistisesta sooloteoksesta Korppi ja Kello lauantai-iltana Madridissa.

Compañia Kaari Martinin sooloteos Korppi ja kello liikkuu nykyflamencon ja nykytanssin rajapinnalla. Kuva: Compañia Kaari Martin

Ryhmän vetäjä Kaari Martin sai ensimmäisen palkinnon soolokoreografiasarjassa ja säveltäjä Roni Martin palkittiin kilpailun parhaasta musiikista. Myös teoksen puvun suunnitellut Erika Turunen voitti kilpailun parhaan puvustuksen palkinnon.

- Olimme yllättyneitä raadin yksimielisyydestä soolokoreografiakilpailussa, Kaari Martin kertoo puhelimessa Madridista.

Kaari Martin. Kuva: Yle

Voitto on poikkeuksellinen, sillä espanjalaiset ovat pitäneet vuodesta toiseen koreografiakilpailun kärkisijat tiukasti itsellään. Suurin osa Madridin kilpailun osanottajista edustaa perinteistä flamencoa toisin kuin teos Korppi ja kello, joka liikkuu nykyflamencon ja nykytanssin rajapinnalla.

Espanjalaisen tanssin ja flamencon koreografiakilpailussa (el Certamen de Coreografía de Danza Española y Flamenco) Kaari Martinin sooloteoksen esitti espanjalainen tanssija Mariana Collado.

Juryn puheenjohtajana toimi Espanjan kansallisbaletin johtaja Antonio Najarro.

Compañia Kaari Martin osallistui samaan kilpailuun viimeksi kuusi vuotta sitten teoksella Kerro myös sade. Se sijoittui koreografiakilpailussa kolmanneksi, ja oli silloin historian ensimmäinen kisassa palkittu ulkomaalainen tanssiteos.

Kilpailu perustettiin Espanjassa vuonna 1992. Se on flamencon merkittävin koreografiakilpailu koko maailmassa.

.
.