1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Kotimainen elokuva on nyt romanttista ja komediaa

Kuluvan vuoden lopulla ja ensi vuoden aikana tulee ensi-iltaan liuta uusia kotimaisia elokuvia, jotka ovat romanttista komediaa. Vielä ennen joulua ensi-iltansa saa Rakkauden rasvaprosentti -elokuva. Rappioromantiikkaa edustaa puolestaan Juha Vuorisen suosittuun Juoppohullun päiväkirjaan perustuva elokuva, joka saa ensi-iltansa ennen vuoden vaihdetta.

Kuva elokuvasta 21 tapaa pilata avioliitto. Kuva: Nordisk Film

Kotimainen elokuva kunnostautuu romanttisessa komediassa. Ensi-iltaan on tulossa useita pitkiä elokuvia, joiden keskiössä ovat tämän ajan ihmissuhdekiemurat. Romanttinen komedia antaa mahdollisuuden myös vaikeiden asioiden käsittelyn huumorin avulla. Kotimaisessa elokuvanteossa painopisteenä ovat nyt entistä paremmat käsikirjoitukset.

Rakkauden rasvaprosentissa liikutaan aina kuumassa mainostoimistomaailmassa. Päähenkilöt ovat tämän ajan kaupunkilaisia, kilpailuhenkisiä luovien alojen irtolaisia. Näin elokuvan käsikirjoittaja Hannamaija Matila kuvaa elokuvan päähenkilöiden maailmaa.

Kuva elokuvasta Rakkauden rasvaprosentti. Kuva: Nordisk Film

- Työ venyy sinne vapaa-ajan puolelle ja koko ajan ollaan sellaisessa sykkeessä, että sitten ei huomatakaan, että alkaa tulla ikää. Tämä meidän päähenkilö menee siellä vähän vielä rullalaudalla eteenpäin, Matila valottaa.

Rakastumisen tilassa kaikki on mahdollista

Käsikirjoittaja Hannamaija Matilan mukaan romanttinen komedia sisältää aina sen perustarinan, jossa päähenkilöt lopulta kuitenkin saavat toisensa, monien käänteiden jälkeen. Ja katsoja tietää sen.

- Rakkaus on sellainen tunne, että se sisältää ihan mitä tahansa, myös niitä vähän pimeämpiä ja synkempiäkin sävyjä. Se antaa mahdollisuuden käsitellä koko tunteiden kirjon, Matila toteaa.

Kuva elokuvasta Juoppohullun päiväkirja. Kuva: Dictator Films

Matila on työkseen kirjoittanut tiimissä myös _Salattuja elämiä. _Jatkuvan sarjan kirjoittaminen on Matilan mielestä kuitenkin enemmän liukuhihnatyötä verrattuna elokuvan käsikirjoittamiseen, koska elokuvalla on kuitenkin selvä alku ja loppu. Nyt Matilalla on työn alla toinen pitkä elokuva, romanttinen komedia.

Muita ensi-iltaan tulevia kotimaisia romanttisia komedioita ovat Johanna Vuoksenmaan 21 tapaa pilata avioliitto, joka saa ensi-iltansa helmikuun alussa. Samoihin aikoihin ensi-iltaan tulee myös Matti Ijäksen Kaikella rakkaudella, ihmissuhde-elokuva sekin.

Leea Klemola pääosassa Simo Halisen uutuudessa

Cyclomania-elokuvasta tuttu Simo Halinen on tällä kertaa myös uuden ohjauksensa käsikirjoittaja. Elokuva on paitsi tarina sukupuolensa miehestä naiseksi vaihtaneesta Maaritista, myös rohkeudesta olla oma itsensä. Pääosassa on näyttelijä Leea Klemola.

Kuva elokuvasta Kerron sinulle kaiken. Kuva: Future Film

- Projekti ehti edetä sellaiseen pisteeseen, jolloin minusta tuntui, että minun on järkevintä hallita sitä itse, elokuvan käsikirjoittaja ja ohjaaja toteaa.

_Kerron sinulle kaiken _-elokuva poikkeaa alkavan vuoden kotimaisista ihmissuhdedraamoista tummasävyisyydellään

- Elokuva ei kerro seksistä. Tämä on elokuva sukupuolisista jännitteistä sekä ihmisten sisällä että ihmisten välillä, Halinen selventää.

Kerron sinulle kaiken -elokuva tulee ensi-iltaan maaliskuun alussa. Loppuvuodesta 2013 on odotettavissa vielä Saara Cantellin ihmissuhdekuvaus Ne ainoat oikeat.