1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. teatteritaide

Rakastajilta uutta toimintaa Puuvillaan?

21 vuotta Porissa toiminut Rakastajat-teatteri aikoo laajentaa toimintaansa. Erityisesti Puuvillan Kehräämön merkitys kasvaa koko ajan. Esityksiä on kevätkaudella yli 40, joista suurin osa vierailunäytöksiä.

Kehräämön lukuisten esitysten joukossa on myös Pirkko Saision, Jonna Järnefeltin ja Janne Marja-Ahon väkevä esitys kielletyistä lauluista. Kuva: Rakastajat-teatteri

Kehräämön kevätkauden lukuisat vierailut vilisevät tunnettuja nimiä. Esitysten joukossa on tuoreeltaan mm. Seela Sellan alkuvuodesta ensi-iltansa saava Ottaa Sydämestä. Tämä Porissa 5. ja 6. päivä huhtikuuta nähtävä Sellan kabaree-monologi kertoo tarinoita terveydenhuollosta. Mukana esityksessä on myös Kaj Chydeniuksen uusia kappaleita.

Kevätkauden vierailusarjan aloittaa 25.-26.1. Martti Suosalon Brel-ilta, jossa säestää Pekka Tegelmanin luotsaama trio.  Helmikuussa (1.2) lavalla nähdään mm. Susanna Haavisto, Jaana Saarinen ja Juha Tikka Tää on niin tätä -hupailussa. Pirkko Saision käsikirjoittama ja ohjaama Kielletyt laulut nähdään 17.2.

Kehräämön ystävänpäiväillassa 14.2. tähtenä on suosittu irlantilainen laulaja ja kabareetaiteilija Karen Egan.

Maaliskuun alussa Kehräämössä nähdään Mikko Kivisen ohjaama Agapetus-komediaSyntipukki.Maaliskuussa on myös kolmipäiväinen stand up -festivaaliTomaatteja! Tomaatteja(21.-23.3.)

Kun maakunnan suurin kauppakeskus Puuvillassa aukeaa, mahdollisuudet kasvavat ja toivottavasti toiminta sen myötä.

Kai Tanner, Rakastaja-teatteri

Huhtikuussa näyttämöllä vierailee myös Ilkka Heiskanen Veikko Huovisen Erikoisilla.

Kehräämön kevätkauden päättää suositun Juha Tapion tähdittämä Tahroja Paperilla -konsertti, joka nähdään Kehräämössä neljä kertaa.

Hilkka-näyttämöllä saa tammikuun 23. päivä ensi-iltansa kotimainen kantaesitys, yksinäisyydestä ja muistisairaudestakin kertova Onni. Muita Hilkka-näyttämön esityksiä ovat siirtolaisuudesta kertova Paperittomat sekä Koko Teatterin Pudonneet ja Ei muistomerkkiä Gudrun Ensslinille.

Rakastajajien paikallishuumoria edustavaa Pori! Miten tässä näin kävi esitetään pitkin koko kevättä.

Laajennuksen paikka edessä

Rakastajat-teatteri suunnittelee myös uutta toimintaa Puuvillaan. Jo tällä hetkellä vierailuesityksiä on suosion myötä lisätty rutkasti. Maakunnan suurimman kauppakeskuksen avautuminen Puuvillaan vuoden 2014 syksyllä, tuo myös Rakastajille uusia haasteita.

Rakastajien Kai Tanner sanoo, että totta kai he ovat miettineet, mitä uusia mahdollisuuksia alueelle saapuvat suuret väkimäärät tarjoavat .

- Joka tapauksessa jo nyt on päätetty laajentaa toimintaa niin, että saataisiin yleisöä enemmän myös muualta maakunnasta.

 Kun Puuvillan kauppakeskus aukeaa, mahdollisuudet kasvavat ja toivottavasti toiminta sen myötä.

- Kehräämön vintillä ja samassa tasossakin on rakennusmahdollisuutta yli 500 neliötä. Virallisia neuvotteluja ei vielä Renorin kanssa tästä asiasta ole käyty, mutta ne saattavat hyvinkin pian tulla ajankohtaisiksi, vahvistaa Tanner.