1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vasemmistoliitto

Valtuusto äänesti hallintoremontista

Rovaniemen kaupunginvaltuusto äänesti kaupungin uudesta hallinto- ja johtosäännöstä maanantaina. Sari Ylipullin (vihr.) esitys asian palauttamisesta valmisteluun hävisi äänestyksessä.

Ylipulli esitti Jarmo Huhtalan (sd.) ja Kauko Nevalan (vas.) kannattamana, että hallinto- ja johtosääntö palautetaan uudelleen valmisteltavaksi. Ylipullin mukaan lautakuntien määrän supistamisesta pitäisi saada lisäselvityksiä ja luottamushenkilöille tulisi antaa aikaa perehtyä näin mittavaan uudistukseen paremmin.

Ylipullin esitys kaatui lukemin 63-6, 6 tyhjää.

Aatos Nätynki (vas.) esitti Raili Kerolan (kok.), Jaakko Portin (vas.), Antti Kuulasmaan (kok.), Riku Tapion (kesk.), Esko-Juhani Tennilän (vas.), Sulo Paksuniemen (sd.) ja Anneli Kunnarin (sd.) kannattamana, että perusturvajaostossa on viisi jäsentä ja muilta osin valtuusto päättää kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti. Keskustelun jälkeen valtuusto päätti yksimielisesti, että perusturvajaostossa on viisi jäsentä.

Muilta osin valtuusto päätti valtuustokauden viimeisessä kokouksessa hyväksyä hallintoremontin kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti.

Liikunta-, nuoriso- ja kulttuurilautakunnat lakkautetaan ja niiden tilalle perustetaan vapaa-ajan lautakunta. Viisi johtokuntaa lakkautetaan ja tilalle tulee kaksi: palvelujohtokunta ja liikelaitosten johtokunta.