Tankkaaja saa mainokset kaupan päälle - halusi tai ei

Energiayhtiö St1:llä on Suomessa noin sadalla bensanjakeluasemalla niin sanottu multimediajakelumittari, josta kuuluu ja näkyy mainoksia tankkauksen aikana. Uudenlainen mainonta ei entistä ammattikuskia häiritse.

Kotimaa
Bensiinipistooli
Yle

Kajaanin Kauppapuistossa St1:n kylmäasemalla tankkaamasta tavattu mies ei hätkähdä mainoksia pakkosyöttävästä jakelumittarista.

- Yli 40 vuotta olen työkseni autoa ajanut, ja tankannut autoja monenlaisilla asemilla. Eivät nuo mainokset tuossa minua häiritse.

Kuluttajansuojalaki mahdollistaa bensamittarin käyttämisen mainonnassa, koska bensa-asema on julkinen tila. St1:n markkinointijohtaja Harri Tuomaalan mukaan, multimediajakelumittarilla voidaan paitsi mainostaa, myös neuvoa tankkaajaa.

Mittarissa pitäisi olla mahdollisuus kytkeä mainokset pois päältä missä tahansa vaiheessa tankkausta.

Harri Tuomaala

Kehitettävää kuitenkin löytyy.

- Mittarissa pitäisi olla mahdollisuus kytkeä mainokset pois päältä missä tahansa vaiheessa tankkausta. Tällaista toimintoa ei laitteissa vielä ole, mutta sitä on asiakaspalautteen perusteella mietitty.

Multimediamainonnan tultua tankkauspisteisiin, on St1:llä tarkoitus vähentää asemilla muuta julistemainontaa.

- Mainonta keskittyy tankkauksen yhteyteen ja vähentää muuta mainontaa. Tällä hetkellä asemilla on aika paljon kaikenlaista mainosmateriaalia, Tuomaala sanoo.