Suomen yrittäjät ratkoisivat yritysten ongelmia palkkojen alennuksella

Suomen yrittäjien johtaja penää työpaikkakohtaista sopimista. Rauno Vanhasen mukaan yrityksellä pitäisi olla mahdollisuus esimerkiksi alentaa työntekijöiden palkkoja määräajaksi, jos yritys voisi näin välttää mahdolliset irtisanomiset.

Kotimaa
Suomen Yrittäjien tuoreen tutkimuksen mukaan salaisuus on paikallisessa sopimisessa ja avoimuudessa. Järjestön varatoimitusjohtaja Rauno Vanhanen selvitteli tutkimuksen tuloksia.
Alle kymmenen hengen yrityksissä ahkeroi Suomen tyytyväisin työväki. Suomen Yrittäjien tuoreen tutkimuksen mukaan salaisuus on paikallisessa sopimisessa ja avoimuudessa. Järjestön varatoimitusjohtaja Rauno Vanhanen selvitteli Aamu-tv:ssä tutkimuksen tuloksia.

Suomen yrittäjien johtaja Rauno Vanhanen vaatii yleiskorotuksista pidättäytymistä tai määräaikaisia palkanalennuksia yritysten kriisitilanteissa. Vanhanen sanoi Ylen aamu-tv:n haastattelussa, että sopimisen pitäisi olla työpaikkakohtaista.

- Pitäisi päästä siihen, että voitaisiin yritystasolla, työpaikkakohtaisesti entistä pidemmälle sopia siitä, että millä ehdoilla työtä tehdään, Vanhanen sanoo.

Vanhanen nostaa esille tilanteen, jossa työehtoneuvotteluissa on päädytty esimerkiksi yleiskorotuksiin.

- Pitäisi päästä siihen, että jos yrityksessä on se tilanne, että ei ole varaa maksaa ja työpaikkojen olemassaolo on siitä kiinni, pitäisi sallia se, ettei toteuteta yleiskorotuksia.

Vanhanen perustelee tätä mahdollisten irtisanomisten tai lomautusten välttämisellä.

- Ääritapauksessa voitaisiin alentaa palkkaa määräajaksi, jotta kriisistä selvittäisiin, hän sanoo.

Suomen yrittäjien selvityksen mukaan pienissä yrityksissä, joissa työehdoista sovitaan yksilöllisesti, työntekijät ovat tyytyväisimpiä työoloihinsa.