Last Christmas kolmatta vuotta kaupallisten radioiden soitetuin joululaulu

Kaupallisten radiokanavien soitetuin joululaulu oli viime vuonna sama kuin edellisvuosinakin. Listan ykköstä soitettiin viime jouluna kaupallisilla kanavilla sata kertaa enemmän kuin joulukaudella 2010.

Wham-yhtyeen vuonna 1984 julkaisema Last Christmas oli ylivoimaisesti viime joulun soitetuin kappale kaupallisilla radiokanavilla. Kappale soitettiin 423 kertaa. Kotimaisista kappaleista eniten soittoaikaa keräsi Katri-Helenan Joulumaa yli 260 soittokerralla. Tiedot perustuvat tekijänoikeusjärjestö Gramexin soittotilastoihin.

Kymmenen soitetuimman kappaleen joukkoon mahtui viime vuonna kuusi kotimaista kappaletta. Niiden joukossa olivat muun muassa vanhat tutut Juice Leskisen Sika ja Leevi & the Leavingsin Jossain on kai vielä joulu ja Vesa-Matti Loirin Sydämeeni joulun teen.

Soittolistan ykkönen oli sama myös jouluna 2010. Tuolloin Last Christmas -kappaletta soitettiin kaupallisilla radiokanavilla 323 kertaa. Se oli kaupallisten kanavien ykkönen myös vuosina 2009 ja 2005.

Muutenkin soitetuimmat kappaleet olivat pitkälti viime jouluna tismalleen samoja kuin edellisvuonna. Jouluna 2010 listan kymmenentenä oli Mariah Careyn esittämä All I Want for Christmas Is You. Viime jouluna soitetuimman 15 kappaleen joukossa oli sama kappale, mutta Michael Bublén esittämänä.