Taitoluistelija Saara jännittää ensimmäisiä SM-kisojaan

Joensuussa mitellään viikonloppuna yksinluistelun ja jäätanssin suomenmestaruuksista. Takavuosien taitoluistelumenestyksestä tunnettu Joensuun Kataja on elänyt heikompaakin aikaa, mutta nyt lähdetään kisaamaan kahdella luistelijalla. Junioriluistelija Saara Hirvoselle SM-kisat ovat ensimmäiset.

urheilu
Junioritaitoluistelija Saara Hirvonen saa palautetta päävalmentaja Tiina Weckmanilta.
Junioritaitoluistelija Saara Hirvonen saa palautetta päävalmentaja Tiina Weckmanilta. Video: Janne Ahjopalo / Yle

Joensuulainen 15-vuotias Saara Hirvonen taitoluistelee ja käy samalla peruskoulun yhdeksättä luokkaa. Luistelu on aloitettu jo nelivuotiaana. Nyt katse on ensimmäisissä SM-kisoissa.

- No vaikeinta on ehkä ohjelmayhtenäisyys, että saat sinne kaikki ne mitä harkoissa on treenattu. Myös kisaonnistuminen jännittää, että saisi tsempattua, kertoo Joensuun Katajan junioritaitoluistelija Saara Hirvonen.

Joensuussa käydään viikonloppuna yksinluistelun ja jäätanssin suomenmestaruuskilpailut, joihin odotetaan noin 2 000 hallikatsojaa. Saaran vapaaohjelmassa nähdään espanjalaistyylinen suoritus.

- On saanut itsekin oppia uutta eli eläytymistä. Se ei ole mikään ihan perusvarma, mikä mulla on yleensä ollut ennen.

Joensuulaisosaaminen jälleen nousussa

Joensuun Kataja on tunnettu takavuosien taitoluistelumenestyksestä. Suvantovaihekin on ehditty kokea, mutta nyt kisoihin lähdetään kahdella luistelijalla. Saara Hirvonen luistelee juniorisarjassa ja juuri Saksassa kisakuntoaan hionut Sera Väistö seniorisarjassa. Valmentaja löytää syyn joensuulaisten uudelleennousuun.

Hyvät puhtaat ohjelmat ja sitten oma paras suoritus.

Saara Hirvonen

- Kyllä se on kova työ ja tietysti Joensuussa on hyvät harjoitusolosuhteet, sanoo yksinluistelun päävalmentaja Tiina Weckman Joensuun Katajasta.

Joensuussa nähdään itseoikeutetusti taitoluistelun kolminkertainen EM-mitalisti Kiira Korpi. Ei liene yllätys, että Korpi on junioreiden ehdoton esikuva.

- Sillä on ollut myös vaikeuksia ja se on sieltä ponnistanut, eikä ole luovuttanut. Se on hieno piirre, kehuu junioritaitoluistelija Saara Hirvonen.

Nyt Saara Hirvonen jää hiomaan omaa suoritustaan viikonloppua varten. Varsinaista sijoitustavoitetta ensikertalaisella ei vielä ole.

- Hyvät puhtaat ohjelmat ja sitten oma paras suoritus.