The Lime on soittamisen iloa

Kuusi alakoululaista tyttöä soittaa melkein kaikenlaista musiikkia. Soittimiakin vaihdetaan välillä, koska musiikkiluokilla opitaan soittamaan erilaisia soittimia.

musiikki
The Lime

Imatralla Linnalan koululla kuusi tyttö on pöydän äärellä valmiina elämänsä ensimmäiseen haastatteluun. Iloisen puheensorinan keskellä väitellään siitä, mikä levyn lauluista olisi se paras.

- Kuudella jäsenellä on hankala äänestää, tytöt nauravat. Pitäisi olla viisi tai seitsemän.

Jemina Könssi, Siru Summanen, Viena Kostamo, Iiris Kekäle, Kaisa Nevalainen ja Oona Jouhki ovat yhdessä The Lime. Yhtye soittaa sekalaista musiikkia, sekä suomenkielistä että englanninkielistä.

Taitoa moneen soittimeen

Alun perin kaksi tytöistä mietti, että olisi kivaa, jos olisi oma bändi. Kohta The Lime jo harjoitteli koulun tiloissa.

- Harjoittelemme omassa luokassa ja välillä musiikkiluokassa. Pääsemme harjoittelemaan oikeastaan milloin haluamme, tytöt kertovat.

The Limen soittimina ovat kitara, basso, piano ja rummut. Välillä mukaan otetaan rytmisoittimia. Musiikkiluokalla tytöt ovat oppineet soittamaan muitakin soittimia, joten tarvittaessa soittimia vaihdellaan.

The Limellä on omia kappaleita kaksi. Kappaleet syntyvät aika perinteisin keinoin.

- Otetaan kitara käteen ja aletaan soittaa.

The Lime oli Diandran lämppärinä

Kesällä The Lime sai kunnian olla tämän vuoden Idols-voittaja Diandran lämmittelijänä Tykkimäen huvipuistossa. Keikka jännitti bändiä, mutta sitä oli harjoiteltu paljon ja siitä oli tullut hyvä itsevarmuus. Kaikki meni hienosti.

- Puhuttiin Diandrankin kanssa keikan jälkeen ja se sanoi, että oli tykännyt meidän esityksestä, tytöt kertovat.

Keväällä The Lime esiintyi Imatran uimahallilla. Omien sanojensa mukaan he kyllä esiintyvät, jos pyydetään. Tulevaisuuden tavoitteet ovat tytöillä selvät.

- Haluamme säilyttää bändissä hyvän meiningin. Toivotaan, että kun menemme yläasteelle, bändi pysyisi edelleen kasassa.