Puistopuiden puolustajat heräsivät viime tingassa

Kuopion kaupungin suunnitelmasta kaataa sata huonokuntoista puuta on jätetty kuusi muistutusta. Lupapäätös tehdään vuodenvaihteen tienoilla.

kuntotestit
Keltaisella värillä merkittyjä puita Kuopion Snellmaninpuistossa
Anu Pöntinen / Yle

Kuopion suunnitelmasta kaataa vanhoja puistopuita on jätetty kuusi muistutusta. Kaupunki on hakenut lupaa kaataa yli sata vaarallista ja huonokuntoista puuta Väinölänniemeltä ja Snellmanin puistosta.

Hankkeen vastustajat aktivoituivat vasta suunnitelman näytilläoloajan lopussa, sillä vielä viime viikolla muistutuksia ei ollut tullut.

Muistutukset merkitsevät sitä, että kaupungin on annettava vielä niille vastine ennen kuin se voi saada luvan puiden kaatamiseen. Ympäristötarkastaja Jouni Hoffrén arvioi, että lupapäätös puiden kaatamisesta tehdään vuodenvaihteen tienoilla.

Kuopion kaupungin suunnitelma vanhojen puiden kaatamiseksi on julkaistu. Kuopion kaupunki hakee lupaa kaataa yli 100 vaarallista ja huonokuntoista puuta Väinölänniemeltä ja Snellmanin puistosta tuomiokirkon kupeesta. .

Maisematyölupahakemus on nähtävillä kaksi viikkoa ja siitä saa tänä aikana lausua mielipiteensä. Vanhojen puiden kaato on herättänyt Kuopiossa etukäteen paljon keskustelua.