Himokseen ehkä sittenkin kylpylä

Jämsän kaupunginhallitus varasi maanantaina kylpylätontin Lemminkäinen Talot Oy:lle toukokuun loppuun saakka. Kaupunginarkkitehti uskoo hankkeen tällä kertaa onnistuvan.

kylpylät
YLE Keski-Suomi / Jussi Lindroos

Himoksen kylpylähotellihanke on nytkähtämässä uudestaan liikkeelle Jämsässä.

Kaupunki on sorvaamassa Lemminkäinen Talot Oy:n kanssa aiesopimusta, joka antaa rakennusyhtiölle puoli vuotta aikaa etsiä kylpylähankkeelle investoijaa ja operaattoria.

YIT:n piti rakentaa Keski-Himoksen paikoitusalueen tuntumassa sijaitsevalle tontille kylpylä jo muutama vuosi sitten, mutta hanke kariutui valituksiin. Jämsän kaupunginarkkitehti Kari Vaara uskoo hankkeen tällä kertaa onnistuvan.

- Kylpylähanke on Himoksen kokonaiskehittämisen kannalta erittäin merkittävä. Kyllähän tästä valitusoikeus on, mutta ei ole kenenkään edun mukaista lähteä sitä kampittamaan.

Tontin varauksesta tehtyä aiesopimusta käsitellään vielä Jämsän kaupunginvaltuustossa.

Himoksen kylpylä kiinnostaa Lemminkäistä

Lemminkäinen Talot Oy aloitti neuvottelut kylpylätontista Jämsän kaupungin kanssa syksyllä.

En näe, että tässä olisi ylitsepääsemättömiä esteitä

Lemminkäisen Talot Oy:n projektipäällikkö Janne Salonen

- Se on mielenkiintoinen paikka ja sillä on hyvä sijainti. En näe, että tässä olisi ylitsepääsemättömiä esteitä, mutta asiat ovat vielä hyvin alussa, sanoo Lemminkäisen Talot Oy:n projektipäällikkö Janne Salonen.

Salonen ei halunnut vielä kommentoida, onko kylpylätoiminnalle löydetty pyörittäjää. Vuoden alussa Holiday Club Resorts vetäytyi hankkeesta.

Kylpylätontin hinta määritellään vasta keväällä, kun hankkeen toteutuminen varmistuu.