1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Arvaamaton juoppo koheltaa valkokankaalle

Kirjailija Juha Vuorisen Juoppohullun päiväkirjasta on valmistunut samanniminen elokuva. Se kertoo kolmekymppisen Juha Bergin kamppailusta alkoholismin ja aikuistumisen ristipaineissa.

Kuva elokuvasta Juoppohullun päiväkirja. Kuva: Dictator Films

Juoppohullun päiväkirja-elokuva tuo valkokankaalle aiemmin vain kirjoissa kohdatun Juha Bergin, 30-vuotiaan rapajuopon Helsingin Kalliosta.Bergistäonkasvanut kaikkea sitä, mitä vanhemmat eivät hänestä toivoneet: juoppo, väkivaltainen ja kaikin puolin arvaamaton kaveri. Viinanhuuruinen hauskuus saa kilpailijan, kun Juha rakastuu AA-kerhon ryhmänvetäjään.

Se on Suomessa monien nuorten miesten ongelma, että syrjäytyneisyyttä ja työttömyyttä puretaan päihteisiin ja varsinkin alkoholiin

Joonas Saartamo

Elokuvan pääosassa, Juha Bergin roolissa nähdään Joonas Saartamo.

-Se ei ole vaan päässyt kelkkaan mukaan. Se on Suomessa monien nuorten miesten ongelma, että syrjäytyneisyyttä ja työttömyyttä puretaan päihteisiin ja varsinkin alkoholiin, kun ei mukamas osata tehdä mitään. Jokainen meistä täällä osaa tehdä jotain, Joonas Saartamo muistuttaa.

Maijalan esikoisohjaus

Juoppohullun päiväkirjan on käsikirjoittanut ja ohjannut Lauri Maijala. Kyseessä on teatterista kannuksensa hankkineen Maijalan esikoisohjaus.

- Mitä kurjempi ihminen on, sitä enemmän rakastan. Kaikessa sairaudessa, inhottavuudessaan ja vastenmielisyydessään ne kertovat paljon enemmän kuin ylimystö pystyy suomalaisista kertomaan.

Juoppohullun päiväkirjaon komedia, joka perustuu samannimiseen Juha Vuorisen kirjaan.

Mistä me saisimme ihmisille merkityksellisen elämän

Lauri Maijala

Tekijöillä on elokuvassaan selkeä sanoma.

- Mistä me saisimme ihmisille merkityksellisen elämän. Tämä on viestini ja tämä on se, mitä ajattelen että kirjassakin on, Lauri Maijala sanoo.

- Meillä jokaisella on ihan puhdas taulu, kun me lähdetään sitä taulua täyttämään. Millaista materiaalia sinne tauluun syntyy, on meistä itsestä kiinni. Mutta myöskin meidän on mahdollisuus putsata se taulu, Juha Vuorinen lisää.

Elokuvan ensi-ilta on 28.12.