1. yle.fi
  2. Uutiset

Minnin joulukalenteri aukeaa luu kerrallaan

Punainen puulaatikko on täynnä samanlaisia pussukoita. Niiden sisältökin on yhtäläinen, mutta kuten joulu, sekin on saajalleen joka päivä yhtä uusi. Minni odottaa kalenteriaan yhtä innolla kuin muutkin lapset. Minni vain sattuu olemaan koira.

ilmiöt
Koira penkoo pussista joulukalenteriyllätystä.
Minni etsii pussista päivän yllätystä.Petra Haavisto / Yle

3-vuotiaan parsonrusselinterrierin Minnin oma joulukalenteri (siirryt toiseen palveluun) lähti perheenäidin ideasta. Tytöt Roosa ja Iida tarttuivat toimeen ja puutöissä tehty puulaatikko ja nippu punaisia pussukoita täyttivät tarpeen.

Yllätysten kirjo ei ole suuren suuri: pussista löytyy joka päivä puruluu. Tosin viikonloppuna vähän isompi kuin arkena.

Ensi-ihmeistä sulavaan hakuun

Aluksi Minni ei ymmärtänyt mistä oli kyse. Ensimmäisenä päivänä se ihmetteli hetken aikaa ja penkoi kaikki pussit laatikosta. Herkkupussin löydettyään koira kyllä tiesi mitä tehdä: ravistamalla herkun sai helposti esille.

Seuraavana päivä sesse oli jo paremmin jyvällä: se nuuski laatikkoa ja kaivoi oikean pussin nostelemalla turhat edestä pois. Nyt se jo juoksee kalenterin perässä olohuoneeseen. Minni on myös oppinut kaivamaan oikean pussin esiin tassullaan.

Joulupäivänä Minnin pitää tottua karvaaseen arkeen, kun kalenteri on tyhjä. Ehkä sitä silloin lämmittää joululahja - mikäs muu kuin iso puruluu.

Lue seuraavaksi