Joulukortti voi kolahtaa luukusta vielä tammikuussa

Unohtuiko tuttavan osoite, mutta pistit joulukortin silti postiin? Hyvällä tuurilla posti voi onnistua selvittämään oikean osoitteen.

Kotimaa
Joulukortteja pöydällä.
Tanja Perkkiö / Yle Lahti

Joulun alla posteissa pitää kiirettä. Torstaina on viimeinen päivä postittaa joulukortit halvemmalla, ja moni mattimyöhäinen havahtuu siihen, että puolet osoitetiedoista uupuu. Postissa puutteellisiin osoitetietoihin on varauduttu.

- Mehän teemme kyllä parhaamme selvittääksemme oikean osoitteen, sanoo Itella Postin tuotepäällikkö Johanna Rouhe.

Jos kyseessä on esimerkiksi vain uupuva postinumero, mutta postitoimipaikka on oikein, kortti voi päätyä perille ajallaan. Toisinaan korttien osoitekenttä on täytetty kuitenkin niin puutteellisin tiedoin, että viivästyksiltä ei voi välttyä.

- Jos puuttuu vaikka koko kaupunki ja osoitteena on esimerkiksi kirkkotie, joka löytyy monesta kaupungista, niin semmoiset ovat kyllä aika haastavia selvittää, Rouhe myöntää.

Puutteellisesti kirjatut kortit päätyvät osoiteselvitettävien pinoon. Selvittämistyöhön on varattu erillinen joukko työntekijöitä. Tänä vuonna tavoitteena on saattaa kaikki epämääräisillä osoitetiedoilla täytetyt joulutervehdykset perille 21. tammikuuta mennessä.

Ei niitä mitenkään tuhota ylipäätään.

Johanna Rouhe

- Mutta jos ulkomailtakin tulee kortteja, niin kyllä niitä odottaa saa, kun ei tiedä edes missä kaikissa maissa ne käyvät, naurahtaa Johanna Rouhe.

Hän kehottaakin kaikkia tarkistamaan osoitetiedot ennakkoon, ja tekstaamaan postitoimipaikan mahdollisimman selkeästi. Myöskään postinumeroa ei sovi unohtaa.

Mutta kävi miten kävi, joulukortteja ei pistetä silppuriin.

- Ei niitä mitenkään tuhota ylipäätään, lupaa Johanna Rouhe.