Paluumuuttajat-sarja toi palkinnon tv-tekijälle

Ylen toimittaja-ohjaaja Minna Dufton palkittiin Maakunta-Antti -palkinnolla Paluumuuttajat-sarjasta, jonka kiitetään tuovan hyvällä tavalla esille Pohjois-Karjalaa ja sen ihmisiä. Pohjoiskarjalaisten paikallislehtien myöntämä palkinto ilahduttaa Duftonia myös siksi, että lehtien kertomat tarinat olivat yksi kimmoke ohjelman tekemiseen.

kulttuuri
Minna Dufton Antti-patsas kädessään.
Kotiseutu-uutiset

Pohjois-Karjalan paikallislehtikerho on palkinnut Maakunta-Antilla toimittaja-ohjaaja Minna Duftonin. Nurmeksesta kotoisin oleva ohjaaja on tuonut Paluumuuttajat-sarjassaan Pohjois-Karjalaa esille myönteisellä ja tulevaisuudenuskoa vahvistavalla tavalla. Sarja esitettiin Ylen TV2-kanavalla syksyllä ja se keräsi television ääreen viikoittain noin 300 000 katsojaa.

- Tv-sarja kertoi sellaisten ihmisten elämästä, joiden yritteliäisyys ja onnistuminen ovat merkittäviä myös paikallislehdille, kerho perustelee valintaansa.

Duftonin käsikirjoittama, toimittama ja ohjaama tv-sarja kuvattiin Pohjois-Karjalassa tammi-kesäkuussa. Sarja on kerännyt katsojilta kiitosta ennen kaikkea aitoudestaan ja teeskentelemättömyydestään.

- Koteja ei tuunattu, eikä kasvoja meikattu Paluumuuttajia kuvattaessa, Dufton valottaa.

Antti-patsas seisoo paluumuuttajan pianon päällä

Dufton kertoo, että hän ei osannut odottaa palkintoa, vaan se tuli hienona yllätyksenä.

Ympyrä sulkeutuu, sillä paluumuuttajailmiön poimin omasta paikallislehteni Ylä-Karjalan sivuilta.

Minna Dufton

- Nyt tavallaan ympyrä sulkeutuu, sillä paluumuuttajailmiön poimin oman paikallislehteni Ylä-Karjalan sivuilta. Paluumuuttajien tarinat ja oma paluumuutto innostivat sarjan tekoon, Dufton kertoo.

Antti-patsas pääsi nyt komealle paikalle Duftonin kotona. Se seisoo sellaisen pianon päällä, jonka Dufton hankki yhdeltä sarjan paluumuuttajista.

- Piano ei mahtunut muuttokuormaan, joten äitini kanssa hankin sen meille, Dufton kertoo.

Minna Dufton työskentelee nyt toimittaja-ohjaajana Yleisradion Strada-kulttuuriohjelmassa, kuten ennen Paluumuuttajat-sarjan tekoa.