Pakistanilaiskoulu nimettiin tytön mukaan - henkensä puolesta pelkäävät protestoivat

Nimenmuutoksella haluttiin kunnioittaa Talibanin murhayrityksen kohteeksi joutunutta Malala Yousufzaita. Talibanin kostoa pelkäävät koululaiset vaativat nimenmuutoksen perumista.

Ulkomaat

Päätös nimetä koulu Talibanin murhayrityksen kohteeksi joutuneen teiniaktivisti Malala Yousufzain mukaan herättää vastustusta Pakistanissa. Talibanin kostoa pelkäävät koulutytöt ovat jättäytyneet pois tunneilta ja keskiviikkona noin 150 koululaista kokoontui osoittamaan mieltään nimipäätöstä vastaan Swatin laaksossa.

Tytöt kertovat pyytäneensä turhaan rehtoria poistamaan nimikyltin koulun seinästä, ja päätyneensä järjestämään tämän jälkeen mielenosoituksen. Mielenosoittajat repivät ja kivittivät Yousufzain kuvia ja syyttivät tätä Pakistanin hylkäämisestä. Päähän lokakuussa ammuttu Yousufzai on sairaalahoidossa Britanniassa.

- Malala on Britanniassa, mutta muut tytöt pysyvät Swatissa. Hän ei palaa Pakistaniin, joten miksi hänen mukaansa tarvitsee nimetä koulu, mielenosoitukseen osallistunut Mah Noor kummastelee.

Mielenosoitus päättyi, kun tyttöjen vaatimukset luvattiin välittää viranomaisille. Pakistanin hallitus on nimennyt useita kouluja Malala Yousufzain kunniaksi.

Nuori aktivisti Malala Yousufzai nousi maailmankuuluisuuteen BBC:n sivuille vuonna 2009 kirjoittamansa Talibania vastustavan blogin ansiosta.

Lähteet: AFP