1. yle.fi
  2. Uutiset

Suomalaiset googlettavat lihapullareseptejä ja laihdutusvinkkejä

Hakupalvelu Google on julkaissut kuluneen vuoden käytetyimmät hakusanat - Suomessa googlattiin avokadopastan ohjeen lisäksi ahkerasti myös lihapullien ohjetta.

Kotimaan uutiset
Googlen logo seinällä.
Daniel Deme / EPA

Hakupalvelu Googlen julkistamassa Zeitgeist 2012 -tilastokoosteesta (siirryt toiseen palveluun) selviää, että kuluneena vuonna suomalaiset kaipailivat lihapullareseptin lisäksi myös vinkkejä siihen, kuinka kuumeen saa nousemaan.

Eniten suomalaisten googlaama henkilö vuonna 2012 oli teinitähti Robin. Nopein tilastonousija samassa kategoriassa oli vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto. Toiseksi nopein nousija oli presidentti Sauli Niinistön.

Kuinka-hakusanalla kansalaiset kaipasivat vinkkejä kuumeen nostamiseen, nopeaan laihtumiseen ja naisten iskemiseen. Suomalaisia kummastuttivat myös erilaiset netti-ilmiöt, sillä mikä-hakusanalla haettiin tietoa Instagramista, Paypalista ja Twitteristä.

Ruokaosastolla tilastonousijana korkeimman sijan otti viime vuoden suosikkiruoka avokadopasta, mutta saman kategorian perinteisessä haussa etsiskeltiin eniten lihapullien ohjetta. Myös makaronilaatikon resepti tuntui olleen useammalla hukassa.

Lue seuraavaksi