Ei muutosta perinteisiin - Gävlen pukki paloi taas poroksi

Gävlen 13-metrinen olkipukki on perinteisin joulumenoin jälleen tuhopoltettu.

Ulkomaat
Gävlen olkipukin pystytystä juhlitaan.
Gävlen olkipukki vuonna 2011.Reuters-TV

Gävlen olkipukki on palanut tänänkin jouluna. Gefle Dagbladin (siirryt toiseen palveluun) mukaan pukki paloi torstain vastaisena aamuyönä vain tunteja sen jälkeen kun palokunta oli yrittänyt suojella sitä uudella jääkerroksella. Lehden mukaan pukki paloi maan tasalle ennen kuin palokunta pääsi takaisin paikalle.

Poliisin mukaan ketään ei ole vielä pidätetty tihutyöstä. Palopaikalla suoritetaan teknistä tutkintaa. Pukkia oli yritetty sytyttää jo ainakin kerran aiemmin, ja viimeksi keskiviikon vastaisena yönä pukin ympärillä oli epämääräistä liikehdintää.

Pukki pystytettiin jo 46. kertaa. 13-metrinen olkipukki paljastetiin ensimmäisenä adventtisunnuntaina eli 2. joulukuuta. Tänä vuonna pukkia pystyi seuraamaan Twitterissä - missä ainakaan vielä ei ollut tietoa palosta.

Ensimmäinen olkipukki pystytettiin Gävleen vuonna 1966, ja se on tuhottu lähes joka vuosi erilaisista suojeluyrityksistä huolimatta. Pukki on poltettu lähes 30 kertaa, tuhottu joitakin kertoja käsivoimin ja ainakin kerran se on jyrätty autolla.