Naispappeuden vastustajat nauttivat Porin seurakuntien tuista

Porissa ei ole käyty keskustelua kirkon virallisesta linjasta poikkeavien järjestöjen tuista. Sen sijaan monissa muissa suomalaiskaupungeissa naispappeuteen ja homoihin nihkeästi suhtautuvien järjestöjen tukia on vähennetty tai ne on evätty kokonaan.

Pori
Tumma risti turkoosia taustaa vasten, vieressä tuikkukynttilälyhtyjä.
Henrikinseurakunnan kirkkoherran vaali käytiin toukokuussa. Arkistokuva.Yle

Porin seurakunnat tukevat edelleen kirkon virallista linjaa vastustavia lähetysjärjestöjä. Virallisen linjan arvostelu tarkoittaa esimerkiksi naispappeuden vastustamista tai kirkkoa tiukempaa linjaa homoseksuaalisuuteen.

Evankelis-luterilainen Kansanlähetys ja Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys saavat molemmat seurakuntien budjetista avustusta. Kansanlähetys saa 70808 euroa ja SLEY 30555 euroa. Lähetysyhdistys Kylväjä puolestaan saa 27742 euroa ja Sanansaattaja 18705 euroa. Näiltä järjestöiltä on vähennetty tukia muun muassa Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella.

Porissa ei ole keskusteltu tukien vähentämisestä

Porissa naispappeuden ja homojen vastaisten järjestöjen tukeminen ei ole noussut keskusteluun. Järjestöt saavat yli puolet Porin seurakuntien jakamasta lähetystyön tuesta. Loput rahat menevät kirkon linjaa tukeville järjestöille.

Seurakunnista kerrotaan, että järjestöillä on vahvaa tukijoukkoa Porin seurakuntien päättävissä elimissä eivätkä seurakuntalaiset ole nostaneet asiaa esille.

Seurakuntien budjetista päätettiin kirkkovaltuuston kokouksessa eilen. Menoja seurakunnilla on yhteensä 15,8 miljoonaa euroa. Ensi vuoden suurin investointi on Käppärän hautausmaan ison kappelin peruskorjaus, johon kuluu 1,5 miljoonaa euroa.

Porin seurakunnat nostivat veroprosenttiaan ensi vuodeksi. Veroja korotettiin kymmenyksellä 1,5 prosenttiin.