Jälleen yksi lentoyhtiö pulassa - nyt Estonian Air

Viron pääministeri Andrus Ansip sanoi marraskuussa, että vaikka valtion omistaman lentoyhtiön konkurssi ei ole toivottava asia, ei lentoyhtiön kohtalo silti ole yksistään Viron käsissä.

talous

Viron hallitus on päättynyt toimista rahapulassa olevan kansallisen lentoyhtiön Estonian Airin auttamiseksi.

Viron hallitus sopi torstaina, että tappiolliselle Estonian Airille myönnetään 8,3 miljoonan euron laina. Hallitus haluaa varmistaa, että Estonian Air pystyy hoitamaan Virolle tärkeisiin lentokohteisiin liikennöinnin.

Lisäksi hallitus päätti, että Viron talous- ja viestintäministeriön on anottava tammikuun alkuun mennessä lupaa EU-komissiolta valtionavun antamiseksi Estonian Airille.

Ministeriön on esiteltävä Viron hallitukselle suunnitelma ja aikataulu lentoyhtiön uudelleenjärjestelystä helmikuun loppuun mennessä.

Viron pääministeri Andrus Ansip sanoi marraskuussa, että vaikka valtion omistaman lentoyhtiön konkurssi ei ole toivottava asia, ei lentoyhtiön kohtalo silti ole yksistään Viron käsissä. Estonian Airin tulevaisuus riippuu myös siitä, antaako komissio Viron hallitukselle luvan tukea Estonian Airia.

Vaikeuksissa oleva Estonian Air kertoi marraskuussa vähentävänsä noin 320 työntekijästään puolet. Lokakuussa puolestaan Estonian Air erotti toimitusjohtajansa Tero Taskilan ja otti tilalle Jan Palmérin.

Lähteet: BNS