1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Antti Vehviläinen Liikenneviraston pääjohtajaksi

Liikenneviraston uusi pääjohtaja siirtyy valtion leipiin metsäyhtiöstä. Liikenneviraston edellinen pääjohtaja Juhani Tervala joutui eroamaan luottamuspulan vuoksi.

Antti Vehviläinen Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Liikenneviraston uudeksi pääjohtajaksi on valittu Antti Vehviläinen. Hän siirtyy pääjohtajaksi metsäyhtiö Stora Enson logistiikkajohtajan paikalta. Vehviläisen valinnasta päätti valtioneuvosto.

Vehviläinen lupaa tuoda valtion virastoon uudenlaisia toimintatapoja yritysmaailmasta.

- Tuon sinne ehkä jonkinlaista uutta visiota. Olen koko 30-vuotisen työurani ollut teollisuuden, kaupan ja liikenteen palveluksessa eli yksityisellä puolella. Uskoisin, että organisointikykyni ja toimintamallini ovat vähän erilaiset kuin mitä virastossa on tähän mennessä ollut.

Vehviläinen lupaa myös läpinäkyvyyttä viraston toimintaan.

- Viime aikoina on korostettu hyvin paljon, että tietoa tulee tipoittain ja nipuittain viraston suunnasta, samoin kuin ministeriöstä sinne päin. Tämmöinen ei voi jatkua, vaan täytyy olla hyvin selkeä, että kaikki tietävät mitä tehdään ja missä mennään.

Yhteistyön uskotaan nyt sujuvan

Liikenneviraston nykyinen pääjohtaja Juhani Tervala jättää tehtävänsä vuodenvaihteessa. Hän joutui eroamaan lokakuussa tehtävästään liikenneministeri Merja Kyllösen (vas.) osoittaman luottamuspulan vuoksi. Tervala jäi loppuvuodeksi virkavapaalle. Vehviläinen uskoo, että häneltä yhteistyö ministerin kanssa sujuu hyvin.

- Uskon, että erittäin hyvin. Olen tuntenut hänet noin vuoden ajan ja täytyy sanoa, että erittäin jämäkkä ministeri meillä tässä asiassa, Vehviläinen sanoo.

Ministeri Kyllönen korostaa Vehviläisen johtajakokemusta ja taustaa.

- Varmasti Antti Vehviläinen pystyy tuomaan hyvin laaja-alaisen yhteiskunnallisen ja liikennealan kokemuksen tänne virastoon ja ennen kaikkea hyvin vahvan johtajuuden ja sitä kautta myös uudenlaisen toimintamallin.

Liikenneviraston pääjohtajan tehtävä on määräaikainen ja kestää viisi vuotta.

Vuodesta 1993 alkaen Stora Ensossa työskennellyt Vehviläinen on toiminut aiemmin liikenneministeriön selvitysmiehenä sekä valtion liikennealan liikelaitosten ja valtionyhtiöiden hallituksissa, neuvottelukunnissa ja työryhmissä. Vehviläinen on toiminut lisäksi Liikenneviraston neuvottelukunnan puheenjohtajana sen aloitettua toimintansa vuonna 2010.

Liikenneviraston pääjohtajaksi haki 26 henkilöä. Heidän joukossaan oli muiden muassa neljä henkilöä liikenneministeriöstä ja kuusi Liikennevirastosta.