Poliisi varoittaa kaupustelijoista

Lapin poliisilaitos varoittaa ovelle tulevista kaupustelijoista. Poliisi sai tiistaina ilmoituksen Sodankylässä liikkuneesta joulukranssikauppiaasta, joka antoi vastarahaksi Ruotsin kruunuja.

Ovikranssit

Poliisille tehdyn ilmoituksen mukaan Sodankylän keskustassa liikkunut suomea puhunut pitkä, laiha mies, joka oli kaupannut joulukransseja ovelta ovelle. Kranssit olivat olleet 15-18 senttiä halkaisijaltaan ja hinnaksi kauppias oli ilmoittanut 10 euroa.

Iäkäs ihminen oli maksanut kranssin 50 euron setelillä ja kauppias oli antanut vastarahana kaksi 20-arvoista seteliä jotka olivat olleet Ruotsin kruunuja. Vastaraha oli annettu niin, että kaksikymppiset olivat olleet osittain päällekkäin ja vain kulmat oli näytetty. Ruotsin 20 kruunun setelirahat ovat sinivärisiä, joten erehtymisen vaara on olemassa. Poliisi huomauttaa, että kranssi sinänsä on rihkamaa ja arvoltaan vain noin 2 euroa.

On mahdollista, että kaupustelija on liikkunut myös Rovaniemellä ja siten voidaan olettaa, että toiminta on mahdollista myös muualla Lapissa.

Poliisi kehottaa kaikkia ihmisiä varomaan ovelle tulevia kaupustelijoita. Varsinkin nyt joulun alla on monenlaista "yrittäjää" liikkeellä.