Hyppää sisältöön

Kuumakalle Olli Lindholm muuttui sovittelijaksi

Yö-yhtyeen laulaja suunnittelee lasten- ja joululevyä, eikä halua muutenkaan jäädä paikalleen. Järjestyksen mies on repsahtanut kuntoilusta, mutta lupaa tehdä parannuksen.

Yö-yhtyeen laulaja ja johtohahmo Olli Lindholm on säilyttänyt ulkonäkönsä ja olemuksensa suunnilleen samanlaisena monen vuosikymmenen ajan.

- Erityisesti lavalla on pitkään ollut samoja maneereita ja tukka on ollut samanlainen 80- luvulta saakka. Luonne on kyllä ajan myötä tasaantunut. Suurin muutos 2000 –luvulla on se, että kuumakallesta on tullut humaani sovittelija, kuvailee Lindholm.

Bändin kanssa työnteko on nykyisin paljon helpompaa, kun laulaja ei huuda koko aikaa eikä ole aina hermona. Esimerkkinä hän mainitsee käynnissä olevan kiertueen.

Erityisesti lavalla on pitkään ollut samoja maneereita ja tukka on ollut samanlainen 80- luvulta saakka.

-On ollut raskasta opetella vähäeleisesti ja kymmenen vuotta sitten olisin varmasti jo viimeistään parin viikon jälkeen vaihtanut muottia. Nyt olemme jaksaneet vain harjoitella ja harjoitella ja sound checkeissä keskustellaan asioista ja saatu tämä toimimaan niin kuin oli suunniteltu, sanoo Yön keulahahmo.

Kunto on kova

13 vuotta sitten raitistunut artisti pitää fyysisestä kunnostaan hyvää huolta.  Hän kuitenkin tunnustaa, että on tänä syksynä lipsunut ruokatottumuksissaan.

- Nyt on tapahtunut urheilijan pahin juttu. Paino on laskenut, mutta rasvaprosentti noussut. Keväällä rasvat oli vähän yli 14 %, paino oli 97 kg.  Nyt paino on 96 ja rasvat 18 %. Mutta annan sen itselleni anteeksi, kun kiertueen aikana on paljon hyvää ruokaa tarjolla, nauraa Lindholm ja lupaa tehdä parannuksen.

- Kun kiertue on ohi,  panen itseni kovaan kurjimukseen ja annan itselleni ”rankua”, mutta toki jouluna vielä syödään kunnolla.

Kun kiertue on ohi, panen itseni kovaan kurjimukseen ja annan itselleni ”rankua”, mutta toki jouluna vielä syödään kunnolla.

Heti joulun jälkeen Lindholm lähtee perheensä kanssa lomalle Thaimaahan ja siellä tulee syötyä terveellisesti. Paitsi iltaisin, kun hän lukee öisin parvekkeella, tulee syödyksi karkkia.

Tyytyväisyys tappaa kehityksen

Olli Lindholm kertoo vuosien varrella muuttuneensa tosi ankaraksi ja ylikunnianhimoiseksi, varsinkin itseään, mutta myös bändiä kohtaan. 

- Mulle ei enää riitä, että tekisimme vain keväisin ja syksyisin ravintolakeikkoja ja kesällä kesäjuhlia, vaan halua koko ajan rakentaa esimerkiksi konsertti- ja kirkkokiertueita. Haluan myös tehdä lasten- ja joululevyä. Jos en ajattelisi ja toimisi näin, tavallaan tuhoaisin itseni ja pelkään sitä. Jääkiekon SM-liigajoukkue JYP:n pukuhuoneen seinällä lukee: ” tyytyväisyys tappaa kehityksen”.  Mä en ole tyytyväinen ja ajattelen koko ajan miten tätä hommaa voisi kehittää, pohtii laulaja.

Lastenlevyn, joululevyn ja kirkkokonserttien jälkeenkin Oll Lindholm uskoo tekevänsä jotain erilaista. Vexi Salmi lähetti hänelle viestin, jossa totesi ”en halua olla sinun managerisi, mutta kun sinussa on sitä maallikkosaarnaajan vikaa, haluaisin tehdä kanssasi aikuisen miehen rakkauslevyn”. Ihan muutamaan vuoteen se ei kuitenkaan toteudu, koska tulevat jo sovitut työt vievät kaiken Lindholmin ajan.

Järjestyksen mies

Olli Lindholm on järjestyksen mies.  Asiat pitää olla etukäteen hyvin suunniteltu ja organisoitu.

- Olen tällainen. En voi kuvitellakaan esimerkiksi asuvani asunnossa, jossa kaikki olisi sekaisin. Kaiken on oltava järjestyksessä. Kaikissa pitää olla aikataulu ja aikatauluja pitää noudattaa, kuvaa Lindholm.

Yön kiertueella on väkeä mukana 18 henkilöä. 

En voi kuvitellakaan esimerkiksi asuvani asunnossa, jossa kaikki olisi sekaisin. Kaiken on oltava järjestyksessä.

- Tässäkin huomaa, että kaikki on helkkarin helppoa, meillä on mukavaa. Meillä ei ole minkäänlaisia riitoja eikä ongelmia, sen takia, kun kaikki pitää kaikesta minuutilleen kiinni.

Yö jatkuu ja jatkuu

Yö-yhtye on julkaissut musiikkia jo neljällä vuosikymmenellä ja kahdella vuosituhannella ja suosio vain jatkuu. Lindholmin mukaan se johtuu mm. siitä, että he ovat ottaneet koko ajan rohkeasti mukaan uusia säveltäjiä. Osa ei ole onnistunut, osa on.

- On ollut muitakin vääriä valintoja, mutta olemme pystyneet koko ajan muuntautumaan, kuitenkaan muuntautumatta niin, etteikö koko olisi tunnistettavissa Yö, sanoo bändi iki-ikoni Olli Lindholm.

.
.