1. yle.fi
  2. Uutiset

Syytteen saanut Israelin ulkoministeri eroaa

Ministeri Avigdor Lieberman ilmoitti erostaan päivä sen jälkeen, kun kuuli saavansa syytteen luottamusaseman väärinkäytöstä ja petoksesta.

Ulkomaat
Avigdor Lieberman.
Avigdor Lieberman.Abir Sultan / EPA

Israelin ulkoministeri Avigdor Lieberman ilmoittaa eroavansa. Lieberman kertoi asiasta päivä sen jälkeen, kun syyttäjä oli ilmoittanut nostavansa ministeriä vastaan syytteen luottamusaseman väärinkäytöstä ja petoksesta.

Liebermanin epäillään ajaneen ylennystä diplomaatille, joka vuoti hänelle tietoja poliisitutkinnasta.

Lieberman vakuuttaa syyttömyyttään, mutta sanoo päättäneensä silti erota ulkoministerin ja varapääministerin tehtävistä.

Liebermanin toimia on tutkittu yli vuosikymmenen ja häntä uhkasivat myös vakavammat syytteet muun muassa korruptiosta ja rahanpesusta. Nämä syytteet hän kuitenkin vältti, sillä syyttäjä piti todisteita riittämättöminä.

Lieberman edustaa äärikansallismielistä Yisrael Beitenu -puoluetta. Israelissa pidetään parlamenttivaalit tammikuussa, ja Yisrael Beitenu on vaaliliitossa pääministeri Benjamin Netanjahun kanssa.

Pääministerin toimiston työntekijä sanoo uutistoimisto Reutersille, että Netanjahun toimii virkaatekevänä ulkoministerinä vaaleihin asti.

Lähteet: Reuters, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi