Ammuskelupaikalla käynyt suomalainen: Ihmiset eivät vielä ymmärrä tapahtunutta

Yleistunnelma Newtownin kaupungissa on niin järkyttynyt, etteivät ihmiset ole vielä edes alkaneet käsitellä tapahtunutta, kertoi suomalaistoimittaja Sanna Posti-Sjöman varhain lauantaiaamuna paikallista aikaa.

Ulkomaat
Ihmisiä kirkossa.
Ihmiset kokoontuivat ampumisen muistojumalanpalvelukseen St. Rose of Liman kirkkoon Newtownissa 14. joulukuuta.Andrew Gombert / EPA

Kouluammuskelu on järkyttänyt pahoin Newtownin pikkukaupungin asukkaita Yhdysvalloissa. Kaupungissa olevan suomalaistoimittajan Sanna Posti-Sjömanin mukaan ihmisten on vaikea ymmärtää, että tällaista on tapahtunut pienessä kuvankauniissa Sandy Hookin kaupunginosassa.

- Yleistunnelma on niin järkyttynyt, etteivät he ole vielä edes alkaneet käsitellä tätä. He eivät ymmärrä, että tämä on tapahtunut ylipäätään, Posti-Sjöman kertoi lauantaina aamuneljältä paikallista aikaa.

Paikallinen kirkko on ollut avoinna koko yön, ja siellä on ollut todella paljon ihmisiä.

- He lohduttavat toisiaan ja yrittävät puhua toistensa kanssa, Posti-Sjöman kertoo.

Myös kaupunki yrittää auttaa paikallisia, mutta aamuneljältä tapahtuneen käsittelyssä oltiin vielä alkuvaiheessa. Poliisit kertoivat Posti-Sjömanille, että he olivat saaneet vasta myöhään perjantai-iltana vietyä kaikki ruumiit pois Sandy Hookin alakoululta, jossa ammuskelu tapahtui. Aamuneljään mennessä kaikkia uhreja ei ollut vielä päästy tunnistamaan.

- Kukaan ei oikeasti vielä tiedä, missä mennään, muuta kuin että kaikki yrittävät ymmärtää, mitä on tapahtunut, Posti-Sjöman toteaa.

Kouluammuskelu on aiheuttanut kaupunkiin suuren mediaryntäyksen, ja paikalla on todella paljon lehdistöä, hän sanoo.