USA:n joukkosurmaajalla ehkä persoonallisuushäiriö

Connecticutin kouluampujaksi epäillyllä ei ollut tiettävästi aiempaa rikostaustaa. Tuttavien mukaan 20-vuotias mies oli ujo ja hyvin älykäs.

Ulkomaat

Tuttavat kuvaavat Yhdysvaltain perjantaisesta kouluampumisesta epäiltyä 20-vuotiasta miestä älykkääksi ja ujoksi nuorukaiseksi, jolla ei ollut paljon ystäviä.

Uutistoimisto AP:n viranomaislähteen mukaan veli on kertonut, että epäillyn uskotaan kärsineen persoonallisuushäiriöstä. Uutiskanava CNN:n lähde puolestaan sanoo erään perheenjäsenen kertoneen, että nuorukaisella olisi ollut jokin autismin muoto.

Hänellä ei tiettävästi ollut aikaisempaa rikostaustaa. Poliisi ei ole löytänyt hänen jäljiltään mitään viestiä.

Uutiskanava CNN:n haastattelemat ihmiset sanovat, ettei mikään vihjannut siihen, että nuorukainen tekisi tällaisen hirmuteon.

Miehen täti sanoo AP:lle, että nuorukaisella oli ystävälliset ja huolehtivat vanhemmat, jotka eivät olisi epäröineet etsiä pojalleen tarvittaessa mielenterveysapua.

Vanhemmat erosivat vuonna 2008 ja ampuja asui äitinsä luona Newtownissa, joka sijaitsee noin 95 kilometrin päässä New Yorkista.

Veli on AP:n tietojen mukaan kertonut poliisille, ettei ollut veljeensä yhteydessä sitten vuoden 2010. CNN:n mukaan poliisi on puhuttanut myös isää.

Tutkijoiden mukaan alakoulussa joukkosurman tehneellä ampujalla oli mukanaan kolme asetta, minkä lisäksi koulun ulkopuolelta löytyi neljäs ase. Koulusta löytyi kaksi pistoolia ja 223-kaliberinen kivääri.

Poliisi kiertää ampumaratoja ja asekauppoja selvittääkseen, oliko ampuja vieraillut niissä.

Lähteet: AP, AFP, Yle Uutiset