Putkirikko tyhjensi Kaanaan vesitornin

Vesitornin valurautainen syöttöputki hajosi kokonaan ja noin miljoonaa litraa vettä tyhjentyi tornin ympäristöön. Kaikkiin Meri-Porin talouksiin tulee taas vettä.

Kaanaa, Pori
Työmies lapioi rikkoontuneen vesiputken vieressä.
Kaanaan vesitornin putkirikko valutti miljoonaa litraa vettä alueelle.Pertti Pitkonen / Yle Satakunta

Putkirikko tyhjensi Kaanaan vesitornin Meri-Porissa lauantaina. Vuodon vuoksi paine heikkeni verkostossa ja veden tulo loppui osassa Meri-Porin talouksia. Vesikatkos kesti pari tuntia.

Vesitornin valurautainen syöttöputki hajosi kokonaan ja tornin noin miljoonaa litraa vettä tyhjentyi tornin ympäristöön.

- Tornista on tullut noin tuhat kuutiota eli miljoona litraa vettä. Vesi ei ole aiheuttanut muuta vahinkoa kuin, että tornin juuressa on iso monttu ja betonilaatoitukset ovat riipin raapin. Kaivinkoneella joudutaan jonkin aikaa töitä tekemään, että saadaan paikat siivottua, kertoo verkostopäällikkö Jouko Halminen Porin Vedestä.

Tällä hetkellä kaikki taloudet saavat vettä, mutta vedessä saattaa olla putkistosakan aiheuttamaa värivirhettä. Siitä ei kuitenkaan ole terveydellistä haittaa.

Kaanaan vesitorni on suljettu verkostosta. Rikkoutunutta syöttöputkea päästään Halmisen mukaan korjaamaan aikaisintaan huomenna. Mahdollisesti keskiviikkona voidaan alkaa taas täyttää vesitornia vedellä. Kaanaan vesitornin ravintola aukeaa vasta sitten, kun tornissa on vettä.

Koko putkiston saneeraaminen taloudellinen mahdottomuus

Kaanaan alueen vesiverkko sisältää 50 kilometriä vanhaa putkistoa. Vuotoja tapahtuu silloin tällöin ja putkistoa korjataan sitä mukaa. Vaikka putkisto vaatisi täysimittaisen saneeraamisen, on se Halmisen mukaan taloudellisesti mahdotonta.

- Koko putkiston saneeraaminen olisi noin 15-20 miljoonan euron investointi, joten se ei ole mahdollista, toteaa Halminen.