Tykkimäen vesipuiston rakentamisesta päätetään alkuvuodesta

Vesipuiston rakentaminen aloitettaisiin ensi vuonna ja se olisi valmis kesällä 2014. Hinta olisi noin viisi miljoonaa euroa. Päätöksiä tehdään tammi-helmikuussa.

Kotimaa
Tykkimäen huvipuistolaite pyörii Käyrälammen edustalla.
Yle Kymenlaakso

Huvipuisto Tykkimäen hallitus tekee alkuvuodesta päätöksen vesipuiston rakentamisesta. Vesipuistoa on suunniteltu ja sen mahdollinen konsepti alkaa olla valmis, kertoo toimitusjohtaja Sakari Pasanen.

- Alkaa olla selvillä se, miltä vesipuisto näyttäisi ja paljonko se maksaisi, Pasanen toteaa.

Investoinnin suuruus olisi noin viisi miljoonaa euroa. Pasasen mukaan Tykkimäen hallitus päättää tammi-helmikuussa, onko hankkeeseen järkevä lähteä. Vesipuistohankkeen kanssa ollaan kuitenkin vakavissaan, sillä pelkästään suunnittelutyöhön on palanut paljon rahaa.

- Puistoa on suunniteltu yhdessä arkkitehtien kanssa. Jos vesipuisto toteutuu, niin siitä tulee ihan kunnon kokoinen puisto. Pikkujutuilla ei kannata lähteä liikkeelle.

Pikkujutuilla ei kannata lähteä liikkeelle.

Sakari Pasanen

Vesipuiston rakentaminen aloitettaisiin ensi vuonna ja se valmistuisi kesälle 2014.

Tykkimäki suunnitteli aiemmin rakentavansa vesipuiston yhteistyössä Jukuparkin kanssa, joka kuitenkin vetäytyi hankkeesta. Nyt Tykkimäen on rahoitettava hanke kokonaan itse.

- Hanke on nyt erilainen. Vesipuisto olisi sataprosenttisesti osa Tykkimäkeä, joten huvipuisto ja camping olisivat osa sitä.

Pasanen kertoo, että ainakin ensimmäisenä kesänään vesipuiston kausi olisi lyhyempi kuin huvipuiston. Jatkossa voisi tutkia vesipuiston kattamista ympärivuotiseen käyttöön.