Musiikin aika mukana EU:n kulttuurihankkeessa

Ulysses Network -hanke tuo Viitasaarelle nuoria muusikoita ja tilaustöitä Euroopasta. Hankkeessa on mukana jäseniä muun muassa Iso-Britanniasta, Italiasta ja Belgiasta.

musiikki
Musiikin Ajan harjoitukset.
Isto Janhunen / Yle

Viime kesänä 30-vuotisjuhliaan viettänyt Musiikin aika-festivaali on mukana Euroopan unionin kulttuuriohjelmasta rahoitettavassa Ulysses Network -hankkeessa.

Hankkeen tarkoituksena on edistää nuorten muusikoiden ja säveltäjien työtä sekä edistää heidän esiintymismahdollisuuksiaan hankkeen jäsenten ohjelmistossa. EU-hankkeessa on yhteensä 14 jäsentä muun muassa Iso-Britanniasta, Italiasta, Itävallasta ja Belgiasta.

- Hankkeen kautta teemme yhteistyötä Euroopan merkittävimpien nykymusiikin organisaatioiden kanssa. Yhteistyöstä on varmasti hyötyä koko uuden musiikin kentälle Suomessa, sanoo Musiikin ajan taiteellinen johtaja Perttu Haapanen.

Yhteistyöhanke näkyy tulevina kesinä myös Musiikin ajan ohjelmistossa yhteisprojektien ja tilaustöiden muodossa.. Ensi kesänä Viitasaarelle tulee residenssiin nuorten muusikoiden yhtye, jonka kanssa säveltäjät voivat työstää teoksiaan. Lisäksi ohjelmistossa on jousikvartetteja, jotka on tilattu italialaisen San Fedelen kulttuurisäätiön kanssa.