1. yle.fi
  2. Uutiset

Ensimmäinen poikkeuslupasusi nurin Pyhännällä

Ylä-Savon ja Pohjois-Pohjanmaan raja-alueelle myönnetyistä poikkeusluvista toinen on käytetty. Jahtiporukka jäljittää nyt kaadetun naaraan kanssa liikkunutta isompaa urossutta.

Kotimaan uutiset
susi silmät
Yle

Ensimmäinen Suomen Riistakeskuksen poikkeusluvalla lopetettavaksi määrätty susi kaadettiin sunnuntaina. Jahtiporukka kaatoi naarassuden sunnuntaina Pyhännän kunnan alueella.

Jahtiin osallistuvat metsästäjät tulevat Kiuruveden, Kärsämäen, Pyhäjärven ja Pyhännän alueelta. Jahtiporukka aloitti susijahdin pyyntialueella lauantaina.

Hirvikoira susien suuhun lauantaina

Luvanhakijan edustaja kertoo jahtiporukan jäljittävän nyt naaraan kanssa liikkunutta isompaa urossutta. Samassa laumassa arvioidaan olevan jäljistä päätellen myös viisi muuta sutta. Sudet veivät lauantaina jahtiporukan edestä alueella hirvihaukussa olleen hirvikoiran.

Suomen Riistakeskus on myöntänyt poikkeusluvan kahden suden kaatamiseen Kiuruveden ja Pyhäjärven raja-alueella. Poikkeuslupa rajaa pyyntialueen tarkasti. Näin voidaan varmistaa, että jahti osuu tarkasti luvassa tarkoitettuihin yksilöihin.

Poikkeuslupaa haettiin alunperin kolmen suden kaatamiseen. Nyt myönnetty lupa on voimassa kaksi viikkoa. Turvallisuuden vuoksi pyyntiin saa osallistua vain 50 henkilöä.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on arvioinut Itä-Suomessa olevan satakunta sutta.

Lue seuraavaksi