Uusi Insinööriliitto: Accenturen lähtö Oulusta todennäköistä

Konsulttiyhtiö Accenturen Oulun toimipisteen lakkauttaminen näyttää todennäköiselta, arvioi Uuden Insinööriliiton edunvalvontapäällikkö Jouko Malinen. Oulussa Accenturella työskentelee vajaat 200 henkilöä.

talous
Accenture.
Yle

Uuden Insinööriliiton edunvalvontapäällikön Jouko Malisen mukaan Oulun toimintojen alasajo on ollut vahvasti esillä lokakuun lopulla alkaneissa yt-neuvotteluissa, ja pelko suunnitelmien toteutumisesta on suuri.

Malinen ennakoi, että Accenture tulee keskittämään Nokian tavoin mobiilipuoltaan Tampereelle. Se, millä aikataululla Oulun toimipiste mahdollisesti suljettaisiin, on edunvalvontapäällikön mukaan epävarmaa.

- Sitä ei puolestaan tiedetä, tarjoaako Accenture esimerkiksi Tampereelta jotain oululaisille työntekijöille, Malinen sanoo.

Satoja työpaikkoja uhattuna

Tällä hetkellä Accenturessa on meneillään päällekkäin 2-3 yt-neuvottelut. Neuvottelut tähtäävät koko maassa enimmillään 330 työntekijän vähentämiseen.

- Minulla on vahva epäilys ja pelko on, että vähennykset toteutuvat tällaisenaan, Jouko Malinen sanoo.

Yt-neuvottelujen on ennakoitu päättyvän maanantaina. Accenture ei halunnut kommentoida asiaa Yle Oululle tässä vaiheessa.

Accenture työllistää tällä hetkellä Oulussa vajaat 200 henkilöä.