1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tekniikka

Viestintävirasto: Datamen kannettava vastuu tv-häiriöiden korjaamisesta

Viestintävirasto vaatii, että langattomia laajakaistapalveluja tuottava Datame Oy selvittää tekniikkansa aiheuttamat häiriöt tv-lähetyksissä. Mikäli sopuun esimerkiksi kustannuksista ei päästä, joutuu Viestintävirasto ratkaisemaan asian.

tekniikka
Luminen antenni
Antti Eintola

Langattomia laajakaistapalveluja tarjoavan Datame Oy:n marras- ja joulukuussa tekemät 450-verkkoon tekemät muutokset ovat aiheuttaneet häiriöitä tv-lähetysten vastaanottoon eri puolilla maata. Viraston saamien tietojen mukaan häiriöilmoituksia on tullut yhteensä muutamia kymmeniä.

Nyt Viestintävirasto paimentaa yhtiötä korjaamaan tilanteen.

Viestintäviraston pääjohtajan Asta Sihvonen-Punkan mukaan on ongelmallista, että laajakaistaverkon muutokset aiheuttavat ongelmia tv-vastaanottoon. Viestintävirasto edellyttää, että Datame kantaa myös vastuun häiriöiden poistamisesta.

Sihvonen-Punkan mukaan mukaan Viestintävirasto ratkaisee asian, mikäli osapuolet eivät pääse ratkaisuun häiriön poistamiseksi tarpeellisista toimenpiteistä tai niistä aiheutuvien kustannusten määrästä tai jakamisesta.

Viestintäviraston mukaan Datame Oy on tehnyt mittauksia, sulkenut tukiasemia väliaikaisesti sekä yhdessä Digita Infon kanssa auttanut kuluttajia ja antenniasentajia häiriöiden rajoittamiseksi ja poistamiseksi.

Lue seuraavaksi