Kemin Lumilinnassa seikkailevat keijut ja lohikäärmeet

Kemin 18. Lumilinnan teemana on fantasia. Tammikuussa avattavassa linnassa seikkailevat muun muassa keijut, lohikäärmeet ja peikot.

Kotimaa
Kemin Lumilinna 2013
Arkkitehtitoimisto Rauno Ruonansuu

Tulevana talvena Kemin Lumilinnaan astutaan sisään suuren ihmishahmoisen puunrungon läpi. Koko linnan alue on suurta taikametsää, jossa todellisuus unohtuu ja mielikuvitus pääsee valloilleen. Taikametsästä puolestaan löytyy paljon erilaisia taruolentoja ja mielikuvitushahmoja

Kemin Matkailun toimitusjohtaja Susanna Koutonen kertoo, että teemaksi pyrittiin valitsemaan aihealue joka puhuttelee jokaista linnassa kävijää, kansalaisuuteen ja ikään katsomatta. Koutosen mukaan tavoitteena on rakentaa mahdollisimman interaktiivinen linna jossa mielikuvituksella ei ole rajoja.

Koutonen kertoo, että Lumilinnan lumetus on jo puolessa välissä. Viime vuonna linnan lumetus päästiin aloittamaan vasta tammikuun alkupuolella. Nyt linnan rakentaminen päästään aloittamaan arviolta joulun välipäivinä tai heti vuodenvaihteen jälkeen.

Lumilinnan lunta tykitetään
Lumitykit työn touhussa tiistaina. Linnan lumesta on tehty jo puolet.Yle / Risto Koskinen

Taustalla tuttu tiimi

Lumilinnan rakentaa seitsemättä kertaa sama rakennustiimi. Rakennusurakoinnista vastaa kemiläinen IP-Heikkilä Oy/Jouni Heikkilä. Sähkösuunnittelusta vastaa T:mi Jorma Kauppinen ja sähköurakoinnista sähköasennus T.Viitala Ky. Rakennusaikana kone- sekä lumen linkoustöistä vastaa Juhani Maihkila.

Lumilinnan on suunnitellut arkkitehti Rauno Ruonansuu. Hän on toiminut linnan arkkitehtina jo 11 kertaa.

Linnan jääveistosten suunnittelusta ja teosta vastaa neljäntenä vuotena peräkkäin Frostiart Oy Lappeenrannasta.

LumiLinnan avajaisia vietetään 26. tammikuuta kello 18. Avajaisissa esiintyy muun muassa laulaja Saara Aalto. Linna on avoinna säävarauksella 7. huhtikuuta asti.