1. yle.fi
  2. Uutiset

D-vitamiinivalmistaja aikoo viedä Itä-Suomen yliopiston oikeuteen

Vahingonkorvauksia hakevan Chemedan mukaan yliopisto viivyttelee vastauksen antamista. Itä-Suomen yliopisto ei kommentoi asiaa millään tavalla.

Kotimaan uutiset
Murskattuja D-vitamiinitabletteja.
Yle

Itä-Suomen yliopiston D-vitamiinitutkimuksesta vahingonkorvausvaateen jättänyt lisäravinnevalmistaja Chemeda Oy aikoo ryhtyä oikeustoimiin yliopistoa kohtaan.

Chemedan toimitusjohtajan Tero Weckrothin mukaan Itä-Suomen yliopisto on ilmoittanut yritykselle kiistävänsä korvausvastuunsa ja luvannut antaa yksityiskohtaisen vastauksen korvausvaatimukseen tammikuun 15. päivään mennessä. Weckrothin mukaan yliopisto vetkuttelee asiassa, koska se oli aiemmin luvannut vastauksen korvausvaateeseen eiliseen mennessä.

Itä-Suomen yliopisto ei kommentoi korvausvaatimuksia tai vastuukysymyksiä. Yliopisto myönsi marraskuussa, että sen julkisuudessa esittelemän D-vitamiinitutkimuksen mittausmenetelmä oli puutteellinen. Lokakuussa alkaneesta kohusta kärsi moni vitamiinivalmisteiden valmistaja.

Chemedan Musta Aurinko - D-vitamiinivalmisteen liiketoiminta siirtyy Sabora Pharma Oy:lle vuodenvaihteessa. Chemeda vastaa mahdollisesta oikeusprosessista ja kustannuksista.

Lue seuraavaksi