Oikea joulukuusi etsitään vaikka avioeron uhalla

Joulukuusen valinta on tarkka juttu. Ahkerimmat kiertävän myyntitoreja joulun alla vaikka viikon etsien täydellistä yksilöä. Millainen joulukuusen ostaja sinä olet?

Näkökulmat
Joulupallo roikkuu joulukuusesta
Value Stock Images

Kuusikauppiaat näkevät joulukuusen hankkijoita joka lähtöön. Kriteereistään tarkimmat aloittavat kuusishoppailun heti kun se on mahdollista. Joillekin taas ulkonäkö on se ja sama kunhan hinnasta päästään sopuun.

Ostajarepertuaarista esimerkiksi suuruudenhullut ihastuvat välittömästi torin komeimpaan havupuuhun. Päättäväisinä he ovat varmoja, että nelimetrinen kaunokainen mahtuu ongelmitta kaksi metriä korkeaan kerrostaloasuntoon.

Tinkaajat puolestaan eivät hellitä hintataisteluaan, vaikka pakkanen purisi varpaat ja sormet kuolioon. Ristiriitaa aiheuttaa se, että eräät kuusikauppiaat kertovat nostavansa hintoja sään kylmetessä. Yle Oulun toimitus epäilee väitettä.

Mies kävelee shoppailustaan varman naisen perässä, myöntelee poukkoilevia mielipiteitä ja lopulta raottaa lompakkoaan.

Kuusiostoksille lähteneistä pariskunnistapäätökset tekee yleisimmin nainen. Mies kävelee shoppailustaan varman naisen perässä, myöntelee poukkoilevia mielipiteitä ja lopulta raottaa lompakkoaan. Muutaman rohkean miehen vastalauseet ovatsaattaneet ajaa parisuhteen jopa avioeron partaalle, kertovat luotettavat lähteet.

Välinpitämätön kuusiasiakas uskoo myyjän kokemukseen ja nappaa mukaansa ensimmäisen hänelle tarjotun puun. Tämä "Anna vain joku" -ostajatyyppi saattaa myös olla kotoaan kuusiostoksille pakotettu puoliso.

Valveutuneimmat tietävät joulukuusimarkkinoista kaiken. Tai ainakin ensimmäiset myyntipäivät. Ennen ostoksille lähtemistä he soittavat tutut kuusikauppiaat läpi ja kysyvät tarjonnasta. Sen jälkeen he aloittavat päivittäisen kiertelyn kuusimarkkinoilla mittojen ja kuvausten kera. Yhdenkin oksan puuttuminen on ehdoton ei.

Joulumuotia seuraavat hankkivat amerikkalaiseen malliin muhkeiksi kasvatettuja kuusia. Mitä suurempi, sen parempi. Jotkut saattavat kysellä esimerkiksi valkoiseksi sprayattuja aitoja kuusia.

Perinteitä arvostava nauttii joulunsa luonnollisesti kasvaneen kuusen tuoksussa. Joulupuun oksat ovat harvat, jotta aitojen kynttilöiden polttaminen luonnistuu paremmin kuusen oksilla.