Rauhan majatalon yrittäjää on uhkailtu eheyttämiskohun aikana

Kajaanilaisen Rauhan majatalon yrittäjä kertoo kokeneensa erittäin törkeää uhkailua syksyn eheyttämiskohun aikana. Yrittäjä Evelyn Hynynen sanoo, että uhkailu on tapahtunut yksityishenkilöiden ja kahden järjestön nimissä.

Laiton uhkaus
Kirkko, risti
Rauhan Majatalon yrittäjä kertoo järjestäneensä kristillisiä sielunhoitoviikkoja.Sanna Kähkönen / Yle

Osa uhkauksista on ollut sanallisia, osa kirjallisia, sanoo Evelyn Hynynen.

- Meidän toimitalo on uhattu polttaa. Kadulla minua on uhattu väkivallalla ja olen joutunut ottamaan yhteyttä poliisiin. Minulle on tullut uhkauskirjeitä kahden järjestön nimissä. Yhdessä kirjeessä on uhattu tuhota meidän yritys.

Kadulla minua on uhattu väkivallalla ja olen joutunut ottamaan yhteyttä poliisiin.

Evelyn Hynynen

Hynynen kertoo, että myös hänen lapsensa ovat joutuneet pienempien uhkausten kohteeksi. Uhkaajat ovat olleet lapsia ja tapauksiin on puututtu, Hynynen sanoo.

Hynynen sanoo, ettei käynnistä vastatoimia niitä järjestöjä kohtaan, joiden nimissä uhkauspostia on hänelle lähetetty.

- Meillä ei ole intressejä toimia ketään vastaan. En ole aiemmin joutunut vakavan uhkauksen kohteeksi. Meillä on kaikesta huolimatta hieno maa, jossa väärinkäytökset ovat marginaalisia, Hynynen sanoo.

Vain kristillisiä sielunhoitoviikkoja

Rauhan majatalo on kristillinen kurssikeskus Kajaanissa. Hynynen huomauttaa, että Suomessa on elinkeinojen vapaus, kun taas uhkailu ei ole sallittua.

- Haluan ottaa asian esille, koska ketään ihmistä tai kenenkään elinkeinoa ei saa uhata, oli toimiala mikä tahansa, kun työtä tehdään lain puitteissa.

Alma media kirjoitti lokakuussa, että Rauhan majatalo eheyttää homoseksuaaleja heteroiksi. Teksti julkaistiin Kainuun Sanomissa 9. lokakuuta. Hynynen sanoo nyt Ylelle, että Rauhan majatalo ei ole kertaakaan järjestänyt homojen eheyttämiskursseja, vaan pelkästään kristillisiä sielunhoitoviikkoja.