1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

A-studio ja Kimmo kilpailevat Kultaisesta Venlasta

Vuoden 2012 Kultainen Venla ehdokkaiden joukossa on useita Yleisradion ohjelmia. Yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiohjelmaansa ja -esiintyjää.

kulttuuri
Jussi Vatanen esittää Kimmoa.
Jussi Vatanen näytteli Kimmoa tv-sarjassa.Jyrki Valkama / Yle

Televisioakatemian jäsenet ovat valinneet Kultainen Venla –kilpailun finalistit. Ohjelmakategorioita on yhdeksän, minkä lisäksi valitaan vuoden 2012 paras mies- ja naisnäyttelijä sekä paras käsikirjoittaja ja ohjaaja. Myös yleisö voi äänestää ja valita oman suosikkiohjelman ja –esiintyjän.

Ajankohtais- ja asiaohjelmien sarjassa ehdolla on Yleisradion A-studio sekä Dokumenttiprojekti: Arvo _ja draamaohjelmien sarjassa _Tehdas. Keskusteluohjelmien kategoriassa Yleisradion ohjelmista ehdolla on Pressiklubi, komedia- ja sketsiohjelmissa Kimmo sekä Märät säpikkäät. Lasten- ja nuortenohjelmissa Venlasta kilpailevat muun muassa Pikku Kakkonen ja Summer_i. Reality-sarjassa yksi ehdokkaista on _Operaatio Mannerheim.

Televisioakatemia on Yleisradion, MTV Median, Nelonen Media/Sanoma Televisionin ja Suomen audiovisuaalisen alan tuottajien perustama yhdistys. Sen tarkoitus on edistää kotimaisten televisio-ohjelmien arvostusta. Yhdistys jakaa vuosittain tunnuspalkinnot kotimaisille televisio-ohjelmille ja tekijöille.

Kultainen Venla -kilpailun voittajat julkaistaan gaalassa Suomen Kansallisoopperassa 20. tammikuuta.

Lue seuraavaksi